Bok: Pretty Little Liars - LögnerMystiska medelanden sprider skräck i tjejgänget. Vem är det som vet allt om dem? Även deras mörkaste hemlighet. Kan det vara Alison, bästisen som försvann från det där pyjamaspartyt för tre år sedan och som inte synts till sedan dess?

Komentar: Jag tycker jätte mycket om den här boken! Det började med att jag såg serien "Pretty Little Liars" och sedan fick veta att serien är baserad på dessa fantastiska böcker! Jag älskar serien - likaså den här boken. Trots att dom är ganska olika varandra, även om de har samma "röda tråd", så att säga.

Den var lätt att läsa och pga. att den är så bra, så läste jag ut den på mindre än 2 dagar. Det är korta kapitel, vilket jag tycker om, och den var inte så lång.

Jag rekomenderar den här boken till alla! Framförallt till tjejer, eftersom den är lite av en "tjejbok". Den har allt man kan begära: Kärlek, spänning, intriger, hemligheter, lögner och vänskap.


Läs den - Älska den!

Fakta:
Titel: Lögner
Författare: Sara Shepard
Serie: Pretty little liars
Orginaspråk: Engelska
Orginaltitel: Pretty Little Liars

Förlag: B Wahllströms
Antal sidor: 223
Utgivningsår: 2006
Första meningen: Förflytta dig ett par år bakåt i tiden, till sommaren mellan åttan och nian.
ISBN: 978-91-32-15669-4

Jag ger den: /10

Nya böcker


Nu har jag slängt iväg en beställning till adlibris på tre stycken böcker. Dessa böcker har jag velat köpa länge, men inte vågat ifall jag skulle få dem i julklapp. Men nu får jag äntligen beställa dem och jag ska börja läsa dem så fort jag är klar med boken jag läser nu. Den ena av dessa böcker fallen ängel, har jag läst förut och jag älskade den! Men då hade jag den i pocket, och den har jag dessutom tappat bort och eftersom jag så gärna vill läsa den igen så skickade jag efter den, denna gång inbunden! Jag föredrar nämligen inbundna böcker framför pocket, dom är mycket roligare att läsa och dom går inte sönder lika lätt som en pocket. Efter att man läst en pocket en gång så är den ofta ganska sliten efteråt, även om man är försiktig. Men jag vill gärna ha mina böcker kvar länge, därför köper jag dem oftast inbundna :)


                               

Nya filmer


Jag har klickat hem några nya filmer från CDON.se som har vinterrea på en hel del grejer nu! Jag tycker att cdon överhuvudtaget har väldigt bra priser på både böcker, filmer och tv-serier. Därför beställer jag oftast mina prylar där. Så jag rekomenderar cdon starkt för alla som föredrar att äga sina böcker/filmer/serier framför att låna dem, hyra eller ladda hem dem. Dessa är några av de filmer jag klickade hem idag! :)Film: Scream 4Nytt årtionde. Nya regler.

För tio år sedan tystnade skriken och mördaren, som dolde sitt ansikte bakom den numera legendariska Scream-masken, försvann. Sidney Prescott har lyckats återvända till ett relativt normalt liv, mycket tack vare sitt skrivande. Men nu är det dags igen - mördaren har återvänt och skriken får en ny dimension.
Komentar: Det var väldigt länge sedan som jag såg de tre första filmerna. I alla fall så kommer jag inte ihåg så mycket från dem, men jag vet att jag inte tyckte att de var särskillt bra. Kanske för att jag inte tycker att dessa skräckfilmer inte är särskillt läskiga.

Men när jag såg den här blev jag faktiskt lite positivt överaskad, för jag tyckte att den var ganska bra ändå! Det kanske jag även skulle tycka om jag såg de tidigare filmerna idag, för jag kanske helt enkelt har ändrat min uppfattning om dem.

Dessutom var det riktigt roligt att se så många bekanta ansikten! Tex. Lucy Hale som spelar Aria i en av mina absoluta favorit serier, Pretty little liars. Även Adam Brody som bla. spelar Seth Choen i The O.C. Anna Paquin som bla. spelar Sookie i True Blood. Courteney Cox som spelar Monica i Vänner och Hayden Panettiere som spelar Claire i Heroes! :) Riktigt roligt faktiskt!

Men jag tycker absolut att man ska se den här om man gillar skräckfilmer som jag gör! :) Jag tror inte att ni kommer bli besviken!Fakta
Titel:
Scream 4
Skådespelare: Bla. Neve Campbell, Courteney Cox och David Arquette
Regissör: Wes Craven
Serie: Scream
Genre: Skräck

Språk: Engelska
Orginaltitel: Screan 4
Release: 2011
Land: USA
Längd: 111 min.


(alla bilder är lånade här)

Jag ger den: /10

Bok: En blomma i Afrikas öken


                          
Waris Dirie är född i Somalia - vid sex års ålder vallade hon getter i den Somaliska öknen. När hon var tolv skulle hon giftas bort med en för henne okänd sextioårig man. Hon flydde då till Mogadishu och lyckades ta sig vidare till London där hon fick arbete som oavlönad piga hos en farbror, den somaliske ambasadören. I London "upptäcktes" hon som fotomodell och inledde en sagolik karriär sin toppmodell med hela den rika världen som arbetsfält.

Komentar: Det var ganska länge sedan jag läste den här boken. Så tyvärr kommer jag inte ihåg allt särskilt väl. Men jag kommer ihåg att den berörde mig väldigt mycket och att den stundvis var smärtsam att läsa. Man får en inblick i en annan kultur, så olik vår egen, och därav så svår att förstå. Det är svårt att förstå andra kulturers sätt att se på män och kvinnor, jämställdhet och relationer mellan människor, när det är så olika från det vi är vana vid. Det kanske ligger något i orden "Det vi inte förstår, skrämmer oss".

Jag kan inte låta bli att fascineras av Waries styrka och mod - att gå emot sin kultur och en del av sin familj, för att göra det hon tror är rätt. Den här boken är inte bara en verklig berättelse, den är dessutom ett bevis på vad människor kan göra, om de tror på sig själva.

Den här boken är helt klart värd att läsa, fascineras av och inspireras av.

Fakta:
Titel: En blomma i Afrikas Öken
Författare: Waris Dirie - i sammarbete med Cathleen Miller
Serie: -
Orginalspråk: Engelska
Orginaltitel: Desert flower

Förlag: Bra Böcker
Antal sidor: 272
Utgivningsår: 1999
Första meningen: Jag har insett att när vi färdas på livets väg, rider ut stormar, njuter av solskenet och står mitt i ögat på många orkaner, då avgörs vår överlevnad endast av vår egen viljestyrka.
ISBN: 91-7133-397-5

Jag ger den:  /10


Film: Veronika bestämmer sig för att döVeronika har allt man kan önska sig. Hon är vacker och framgångsrik, och en lysande framtid väntar henne. Men trots det bestämmer hon sig för att ta sitt liv. Hon vaknar upp på en mentalklinik där hon får veta att hon bara har fem dagar kvar att leva. Och först med vetskapen om att hon snart ska dö, börjar Veronika till slut lära sig att leva.Komentar:
Filmen är baserad på en av författaren Paulo Coelhos böcker. Jag hade hört väldigt mycket dåliga kommentarer om den här filmen, så jag hade inte särskillt stora förväntningar. Men min mamma, som älskar Paulo Coelhos böcker, fick denna i julklapp av mig och igår bestämde vi oss för att se den.

Jag blev väldigt positivt överraskad! Den här filmen handlar om att lära sig att leva. Om att uppskatta livet och älska möjligheterna som livet ger dig. Filmen är djup och vacker.

Skådespelarna är mycket duktiga enligt mig. De spelar sina roller mycket bra och detta gör hela filmen! Jag rekomenderar den här filmen till de flesta. Är man någon gång lite trött på livet och tycker att det mesta är tråkigt och vardagligt så tycker jag absolut att man ska trycka in den här i dvd/blu ray-spelaren!

Fakta
Titel:
Veronika bestämmer sig för att dö
Skådespelare: Sarah Michelle Gellar, Jonathan Tucker, Erika Christensen & David Thewlis
Regissör: Emily Young
Serie: -
Genre: Drama

Språk: Engelska
Orginaltitel: Veronika Decides to die
Release: 2009
Land: USA
Längd: 1h & 39 min


(Alla bilder är lånade här.)

Jag ger den:  /10

Julklappar


Jag tänkte att jag skulle visa två stycken av de fina julklappar jag fått! :)

 

För mig som älskar både Harry Potter och Sex and the City så var detta två perfekta julklappar! :)

Bok: Otryggare kan ingen vara
Otryggare kan ingen vara
är den lika skakande som sanna berättelsen om tre syskon som tvingas växa upp med en mamma som inte kan ta hand om sig själv - och än mindre sina barn. Mitt i det svenska välfärdssamhället lever dessa barn i en otrygghet som gränsar till det ofattbara. De är helt utlämnade åt mammans ansvarslösa beteende och hennes lika omdömeslösa val av män.
   Fadern till den äldsta dottern försvinner snart ur bilden och pappan till de båda yngre sönerna hamnar på anstalt efter att ha dömts för hustrumisshandel och skadegörelse. Sedan följer en rad styvfäder, av vilka en har mördat sin fru och sina två barn ett par år innan han flyttar in. En annan gömmer ett laddat gevär i lägenheten och misshandlar både mamman och barnen.
  Det är en uppväxt fylld av alkohol, knark, misshandel, mobbning, svält och hot.

Komentar: Denna bok läste jag under en resa till Spanien i början av sommaren. Den var nästintill omöjlig att sluta läsa, eftersom den var spännande rakt igenom. 
  
Denna bok handlar om något som berör många, men som har fått en sådan skamprägel, att det är omöjligt att prata om. Det är omöjligt att inte bli berörd av denna bok, jag kan inte räkna alla de tårar jag fällt över dessa barns öde. Den är djup, sorlig och sann. En historia man aldrig kommer att glömma.

Denna bok visar en del av vårat samhälle som många försöker dölja och täcka över. Ingen får tro, att detta är en historia som har hänt i ett modernt Svergie. Men denna bok visar, att bara genom att skrapa lite på ytan, gå lite djupare än endast det man ser med blotta ögat, ett samhälle som är allt i från perfekt. Ett samhälle som heter Sverige.

Fakta:
Titel: Otryggare kan ingen vara
Författare: Bengt-Åke & Agneta Cras
Serie: -
Originalspråk: Svenska
Originaltitel: Otryggare kan ingen vara

Förlag: LIND&CO
Antal sidor: 227 (+22)
Utgivningsår: 2007
Första meningen: Femtonåriga Helena är så in i döden trött när hon lämnar skolan, att hon inte vet om hon kommer att orka gå ända hem.
ISBN: 978-91-85801-16-9

Jag ger den:  /10

RSS 2.0