Några filmer jag vill ha

Böcker på väg! :)

 
Nu har jag kastat iväg en beställning på böcker. Men vi får väl se om jag får dem eftersom min förra beställning från, hör och häpna, CDON ströks. Men en del av böckerna jag beställde fanns bara på CDON, så därför fick det bli så, det är väl bara att hålla tummarna.
 

Måste tipsa om...

 
När jag var liten hade jag två stora idoler. Orlando Bloom och Hilary Duff. Nu har Hilary Duff gett ut två böcker (som kom ut 2010 och 2011) vilket jag inte hade någon aning om. Dessa måste jag i alla fall läsa. Bara för att.
 
 

Film: Kronjuvelerna

 
Den unga Fragancia anhålls för mordförsök på direktörssonen Richard Persson. Under polisförhöret rullas hela hennes fantastiska och märkliga livshistoria upp. Vi följer henne igenom den fattiga uppväxten, via mötet med den stora kärleken, ishockeystjärnan Pettersson-Jonsson, fram till den ödesdigra natten där historien tar sin början.
 
 
Jag måste erkänna, det är inte ofta jag tittar på Svenska filmer. Det är inte så att jag tycker att Svenskarna är dåliga på att göra filmer. Jag tycker att Wallander och Beck filmer är bra och Astrid Lindgrens filmer är underbara. Men när det kommer till någon form av drama eller komedi så är Sverige värdelösa. Jag har inte sett alla svenska drama och komedier som gjorts, så jag vill inte dra alla över samma kamm. Men varför ska allt vara så gravallvarligt och konstigt? Jag pratar om filmer som Säg att du älskar mig, Det går aldrig som man tänkt sig och Populärmusik från Vittula. Många av er tycker säkert att dessa filmer är jätte bra, men jag kan inte förstå dem. Ett exempel jag måste ta upp är Masjävlar som utspelar sig i mina trakter. Människor som bor UTANFÖR stockholm är inte vilda och galna utbölningar som filmer får oss att framstå. Den kanske har gjorts med ett uns av ironi, men jag kan inte se det. Snälla Sverige, gör en bra komedifilm eller dramafilm någon gång. (Jag ber om ursäkt om någon tar illa upp) 
 
Men åter till den här filmen. Som ni kanske förstått så innehåller även den här filmen knäppa och konstiga inslag. Varför har dom med scenerna under vattnet? Det gör filmen som egentligen är ganska bra, konstig. Jag förstår inte grejen. Det känns som att Svergie ska försöka göra speciella och minnesvärda filmer men istället har de med konstiga och krystade scener och dialoger vilket förstör filmerna helt.
 
Men utöver detta så är faktiskt filmen helt okej. Skådespelarna är riktigt duktiga och handlingen är också helt klart godkänd. Men tyvärr så drar alla konstiga scener ner filmens betyg.  
 
Men jag tycker ändå att det här är en av de bättre dramafilmer som Sverige har gjort så därför tycker jag att de som faktiskt tycker om svenska dramafilmer ska se den, för då kommer ni verkligen tycka om den! :)
 
Fakta
Titel: Kronjuvelerna
Skådespelare: Bla. Alicia Vikander, Bill Skarsgård, Björn Gustafsson och Loa Falkman
Serie: -
Genre: Drama
 
Språk: Svenska
Orginaltitel: Kronjuvelerna
Release: 2011
Land: Sverige
Längd: 120 min
 
 
 
Jag ger den: 2/5

Utmaning: Åtta fakta om mig

 
Just nu så går det runt en utmaning bland alla trevliga bokbloggar där ute som går ut på att man ska skriva åtta fakta om sig själv. Jag "lånar" utmaningen från Bokmilaskogen som utmanar alla som känner sig manade att göra den här! :D
 
1. Jag har fobi för människor som spyr. Jag vet inte varför men så har det alltid varit. Att spy själv har jag inte tyckt varit särskillt farligt men just att se/höra/lukta andra som gör det får mig själv att må illa. Därför finns det inget värre i min värld än att sitta på en buss där någon spyr och man inte kan ta sig ut. Usch och fy! Jag är själv alltid påväg att kräkas när jag ser/hör/luktar att någon gör det, så därför försöker jag alltid vara på 100 meters avstånd när det sker!
 
2. Jag har varit vegetarian sen jag gick i sexan (ca 11-12 år), alltså ungefär 8-9 år. i början så åt jag inget som hade kött i sig och detta höll jag mig till i ett halvår ungefär. Men jag mådde så dåligt av det, jag vet inte varför men jag hade konstant ont i magen och mådde dåligt. Jag var tvungen att äta pyttesmå portioner men ofta, vilket inte gick ihop med skolan och vardagen. Så därför prövade jag att börja äta fisk och skaldjur och jag började genast må bättre. Så sedan dess har jag varit en fisk och skaldjursätande vegetarian. Många tycker att det är etiskt fel av en vegetarian att göra "skillnad" på djur och varelser. De som har dessa åsikter är dock de som äter kött i stora lass medan de jag känner som är vegetarianer inte bryr sig alls. Hur som hellst så ser jag inte skillnad på djuren, jag tycker att fiskar har precis samma rätt att leva som andra djur. Men jag har insett att om jag ska må bra och klara av att inte äta kött så måste jag kompensera med något och därför har jag valt att avstå helt från fågel och röttkött men att äta fisk. Många menar att bönor och anndra proteinrika produkter kan ersätta även detta, men jag har provat och det fungerar inte för mig. Jag har även ett stort intresse för fiske vilket delvis beror på att jag hellre äter egenfångad fisk som levt ett bra liv än köpt fisk. Min sambo äter inte heller särskillt mycket kött och han tycker att griskött är det äckligaste som finns, därför passar vi bra ihop, tillskillnad från min förre pojkvän som var jägare. Men jag har aldrig tyckt att de som äter kött är hemska och elaka, utan det är upp till var och en att bestämma vad de ska äta. Jag kan berätta varför jag inte äter kött men det skulle aldrig falla mig in att tala illa om de som äter kött, för det gör jag inte heller. Dessutom har jag inget emot jägare, jag tycker snarare det är bra att vissa jagar sin mat i skogen, där djuren haft det bra, än sådana som köper kött i affären där de flesta djur har haft ett hemskt liv. Oj, här blev det en roman skriven minsann.
 
3. När jag var liten fick jag höra av både vänner, lärare, släktingar och klasskamrater hur dålig jag var i skolan, framförallt på matte och engelska som jag alltid haft lite svårt för.. Så därför har jag alltid haft ett stort behov av att visa mig duktig och bra. Därför tog jag studenten förra året med ett kuvär fyllt av VGn och MVGn och inte ett enda IG, inte ens i Matte A & B eller Engelska A & B. Detta hade jag verkligen kämpat mig till för att visa "världen" att jag inte var oduglig.
 
4. Jag, tillskillnad från så många andra, har inget emot spindlar och småkryp. Min mamma brukar alltid ropa på mig när det är en spindel inne så kommer jag och bär ut dem. Däremot så avskyr jag ormar, blodiglar, sniglar och allt utan ben. Jag tycker de är vidriga och äckliga. Fästingar är ett djur jag heller inte tycker om, då vi har plockat jätte många från våra djur genom åren.
 
5. På tal om djur så kan jag berätta att jag alltid har älskat djur enormt mycket (ja, bortsätt från ormar och andra djur utan ben, men detta har jag blivit rädd för på äldre dar;), vilket är en av orsakerna till att jag inte äter kött. Mamma har berättat att jag som liten gick och plockade och klappade alla djur jag såg. Dock har jag lyckats bosätta mig med en person som är jätte allergisk mot pälsdjur. Så min hamster som bott tillsammans med oss har fått flytta hem till min kusin och det är i princip omöjligt för min sambo att hälsa på mina föräldrar som har en katt. Jag måste även byta kläder och tvätta händerna så fort jag varit i kontakt med ett pälsdjur.
 
6. Jag har ett stort behov att att försvara poliser mot allt och alla. Det har knappast undgått någon som har facebook hur mycket skit det skrivs om poliser varje dag. Men eftersom min pappa är polis och vissa gånger varit i situationer där hans eget liv varit i fara så känner jag ett behov av att försvara honom och alla andra med samma yrke. Jag vet att det finns dåliga poliser, liksom det finns dåliga individer i alla yrken. Men i Svergie så cirkulerar en sådan okunskap om detta yrke att jag nästan blir tårögd. Det finns så många människor som inte ens vet vilka uppgifter som är polisens. Så därför har jag utsett mig själv som polisens förespråkare och informerar allt och alla om detta! Haha.
 
7. När jag var liten pysslade jag med lite olika fritidsaktiviteter. Bland annat körsång, ridning och bågskytte. Det sista är något jag ångrar att jag slutade med då jag verkligen tyckte det var roligt!!
 
8. Jag, min bror och våra två kusiner hade en lite annorlunda hobby när vi var små. Vi brukade sätta ihop en koregrafi till en låt och sedan uppträda för våra föräldrar med att mima och dansa otroligt vackert till denna. Haha. Carola och Markolio var favoriter. Även låten "... Om du drar ner min byxa ska du få sen en yxa, en yxa som gör allt ..." spelades varm. Sedan stod vi ute i våra kusiners bostadsområde och uppträdde för våra snällt åskådande föräldrar. Det ska tilläggas att vi gjorde detta jämt, varje gång vi träffades, haha!
 
Och nu är det meningen att jag ska utmana fyra andra till den hät utmaningen, men jag utmanar alla som känner att de vill och har lust! :) Jag utmanar även alla filmbloggar därute att göra en likadan utmaning! :)

J.K. Rowlings nya bok

 
Jag är väldigt seg i att hänga med i bokvärlden och alla böcker som ska släppas, så jag vet att det här är en ganska gammal nyhet. Men jag kan glädja alla Harry Potter fans där ute att Rowling ska släppa en helt ny bok!
 
 
På wikipedia kan man läsa det här om handlingen:
 
Little, Brown Book Group described the plot on their website: "When Barry Fairbrother dies unexpectedly in his early forties, the little town of Pagford is left in shock. Pagford is, seemingly, an English idyll, with a cobbled market square and an ancient abbey, but what lies behind the pretty facade is a town at war. Rich at war with poor, teenagers at war with their parents, wives at war with their husbands, teachers at war with their pupils…Pagford is not what it first seems. And the empty seat left by Barry on the parish council soon becomes the catalyst for the biggest war the town has yet seen. Who will triumph in an election fraught with passion, duplicity and unexpected revelations?"
 
Vad tror ni, kan det här bli lika bra som Harry Potter? Riktigt roligt ska det i alla fall bli att läsa denna då J.K. Rowling är en fantastiskt bra författare!

En strippande Channing Tatum

 
 
 
Man kanske ska bege sig till biografen och se den här ;) Men eftersom jag bor i pyttelilla Falun så går den ju givetvis inte på bio här. Inte heller i Borlänge. Så det får väl bli en tripp till Gävle om det ska bli något. ;)

TAG: Om jag hade 500kr i presentkort

 
Visst vore det härligt att ha ett presentkort på 500 kronor att köpa böcker för? :)
 
Jag hittade en Tag hos Bokpotaten men den verkar komma härifrån från början. Det går ut på att man ska gå in på en valfri hemsida som säljer böcker tex. Adlibris eller bokus. Sedan väljer man en summa (500 kronor) och sen ska man motivera varför man vill ha just dessa böcker.
 
Jag har valt ett "presentkort" på Adlibris för 500 kronor. Jag tycker att Adlibris är den bästa onlineshoppen för böcker. :)
 
Böckerna jag har valt är dessa:
 
Forgive my fins av Tera Lynn Childs är en bok som jag vill köpa. :) Jag har aldrig läst en bok om sjöjungfrur så därför vore det roligt. Den kostar 113 kronor på Adlibris.
 
Hungerspelen av Suzanne Collins är ett måste för mig eftersom jag älskar filmen. Har inte läst någon av dem tidigare så det ska jag göra snart! Den kostar 94 kronor på Adlibris.
 
 
Paranormalcy av Kiersten White är en bok jag hört mycket om. Därför är även denna en bok jag vill införskaffa mig och läsa snart! Den kostar 113 kronor på Adlibris.
 
Harry Potter och hemligheternas kammare av J.K. Rowling måste jag införskaffa mig så jag kan läsa snart! Har som sagt bara läst första Harry Potter boken, så därför måste jag läsa denna och alla andra med så klart! Den kostar 144 kronor på Adlibris.
 
Jag har länge velat läsa en Stephen King bok. Jag köpte Att skriva: En hantverkares memoarer för ett tag sedan och har skumläst den lite till en kurs jag går. Men en skicklig författare är han allt. Flickan som älskade Tom Gordon har jag hört en del om och tycker att den verkar spännande, så denna vill jag också ha. Den kostar 39 kronor på Adlibris.
 
Det blir totalt 503 kronor! :)
 

Film: The last song

 
Den begåvade Miley Cyrus spelar huvudrollen i denna hjärtevärmande film om att växa upp. The Last Song är baserad på Nicholas Sparks (Dear John, Dagboken) roman och handlar om tonårstjejen Ronnie (Cyrus) och hennes frånvarande far som försöker återskapa den kärleksfulla relation de en gång hade. Men att återknyta kontakten med sin rebelliska dotter är inte lätt, så han väljer att använda sig av den enda sak de fortfarande har gemensamt - musiken. Detta varma och upplyftande drama om familjen, första kärleken och andra chanser är en gripande berättelse du sent kommer glömma.
 
 
Spoilers!
 
Den här filmen är väldigt fin och sorglig. Den handlar om Ronnie som ska bo hos sin pappa under en sommar. Filmen går ut på att Ronnies pappa har cancer och vill umgås med sina barn innan han går bort... Den här filmen berör mig extra mycket eftersom min pappa opererades för ett par år sedan pga ett hjärtfel då en hjärtklaff "läckte". Ångesten jag hade under hans sjukdomstid var så hemsk, ingen vill någonsin förlora sin förälder. Därför kan jag verkligen sätta mig in i Ronnies situation och jag känner verkligen med henne. Min pappa överlevde givetvis, men det var en riskfylld operation de gjorde, eftersom det var hjärtat de opererade. (Ett stort tack till läkarna och sköterskorna som jobbar på Uppsalas sjukhus och som räddade hans liv!)
 
 
Hur som hellst så tycker jag om den här filmen. Jag tycker att Miley är en duktig skådis och hon passar i rollen som Ronnie. Så jag rekomenderar de här filmen till er andra! :)
 
Fakta
Titel: The last song
Skådespelare: Bla. Miley Cyrus, Liam Hemsworth och Greg Kinnear
Serie: -
Genre: Drama
 
Språk: Engelska
Orginaltitel: The last song
Release: 2010
Land: USA
Längd: 107 min.
 
 
 
 
Jag ger den 3/5

Miley Cyrus nya frilla

 
 
Vad tycker ni om Mileys frilla som hon skaffat inför sitt bröllop? :)
Ganska fint tycker jag, även om jag själv aldrig hade kapat det där vackra hårsvallet!

Mina filmer i bilder - del 7


Film: Hysteria

 
Robert Dalrymple är stadens främsta expert på "kvinnosjukdomen" hysteri och har utvecklat en speciell massage som botemedel för dessa kvinnor. När den unge och populäre läkaren Mortimer Granville ger honom en hjälpande hand med det ständigt ökande patientflödet, inser de två läkarna snabbt att två par händer inte kan tillfredsställa Londons alla kvinnor. Mortimers situation blir inte lättare när han hamnar mitt i ett triangeldrama med hans arbetsgivares två unga döttrar: den frispråkiga, påstridiga Charlotte och den söta, undergivna Emily.
 
 
Jag tyckte att den här filmen var jätte bra! Den är rolig, underhållande och vacker. Jag brukar älska filmer som utspelar sig under den här tiden, med vackra klänningar och stiliga män ;) Dessutom är ju Mortimer en riktig heting, så det gör ju knappast filmen sämre.
 
Jag tycker att filmer som anspelar på sex ofta blir överdrivna och jobbiga, men den här är verkligen inte så. Den tabubelagda sexualiteten i filmen ligger precis på en lagom gräns. Inte för mycket så det blir löjligt och jobbigt men inte heller för lite.
 
 
 
Jag hade inte några höga förväntingar på den här filmen alls, utan satte på den när jag var sjuk och knappt orkade hålla ögonen öppna. Men när filmen väl började så blev jag genast piggare, så jag fixade lite popcorn och såg filmen helt koncentrerad! :)
 
Jag rekomenderar den här till er andra som inte sett den. Den är väldigt välgjord och rolig! :)
 
Fakta
Titel: Hysteria
Skådespelare: Bla. Maggie Gyllenhaal, Hugh Dancy och Jonathan Pryce
Serie: -
Genre: komedi
 
Språk: Engelska
Orginaltitel: Hysteria
Release: 2011
Land: England, Frankrike, Tyskland och Luxemburg
Längd: 1 h & 39 min.
 
 
 
 
Jag ger den: 4/5

Ringaren i Notre Dame

 
Så himla fin låt!
 

Sjuk och nya filmer

 
Jag vet att jag skulle ta en liten "bloggpaus" eftersom jag har så mycket skolarbete och jobb. Men nu har jag gått och blivit dunderförkyld, dessutom tror jag att jag har fått öroninflammation, inte så roligt! :/ Blir nog en undersökning hos sambons pappa eftersom han är läkare.
 
Förra helgen när vi var vid sambons sommarstuga i Värmland (som ligger precis vid gränsen till Dalsland) så vi tog en tripp ner till Göteborg och Ullared. Första gången någon av oss var där, förutom mamma som varit där en gång tidigare. Men herre gud vad drygt det var! Folk var ju som galna och bara tryckte sig förbi. Jag vet inte hur många smällar jag fick! x) Vi valde nog dock en välidgt dålig dag, det regnade och var helgen efter löning. Så det var proppfullt med folk! Men i alla fall så fick två filmer följa med mig hem! :)
 

RSS 2.0