En liten bloggpaus..

Hej på er alla!
 
Jag vet att jag varit superdålig på att blogga. Fredag-Måndag tillbringade vi i Värmland/Dalsland vid min sambos sommarstuga och vi var ute på lite äventyr. Dessutom har mitt sommarjobb börjat, så jag jobbar tre dagar i veckan + 10 h i månaden på ett anat jobb och dessutom pluggar jag två kurser på 150 % som slutar 10 Augusti. Jag är jätte stressad med kurserna så därför måste jag ta en liten paus fram till 10 Augusti, sen är jag förhoppningsvis tillbaka :)

4 filmer jag vill ha

 
 
 
 
 

Bokomslag: Tema klänningar


Film: Fredagen den 13e

 

Camp Crystal Lake har ett dystert förflutet. En pojke vid namn Jason Vorhees drunknade där eftersom ledarna hade sex med varandra. Året därpå utfördes två bestialiska mord, vilket ledde till att lägret stängdes.

 

Många år har gått, och Camp Crystal Lake öppnas igen. Ovetandes om vad som gömmer sig i skogen anländer lägerledarna för att ha kul. Tror de. Men de inser snart att det inte står rätt till. En efter en försvinner de och paniken kring Crystal Lake tätnar.

 

 

 

Jag hörde till en av de få som inte hade sett den första Fredagen den 13:e. Jag har sett många av uppföljarna dock. När jag började datea min sambo så brukade vi vara vakna lääänge på kvällarna och då hade vi ju turen att Fredagen den 13:e filmerna gick på nätterna. Så jag har kärlek för dessa filmer eftersom de är förknippade med så många minnen! :D

 

Hur som hellst. Om nu någon inte skulle ha sett den här, så kan jag tala om att det är en ganska klassisk skräckfilm med ungdommar som är ute i skogen och blir brutalt mördade på olika sätt. Den innehåller lagomt mycket splatter och blodförluster. Jag tycker att det är lite roligt med "specialeffekterna" eftersom det syns tydligt hur du har gjort och ibland ser man att det inte är en riktig kropp de hugger i. Men det har ju sin charm ;)

 

 

Hur som hellst så är det en lagomt otäck skräckfilm. Ingen favorit, men klart en av de bättre av Fredagen den 13:e filmerna.

 

Fakta Titel: Fredagen den 13:e
Skådespelare: Bla. Betsy Palmer, Adrienne King och Jeannine Taylor
Serie: -
Genre: Skräck

Språk: Engelska
Orginaltitel: Friday the 13th
Release: 1980
Land: USA
Längd: 95 min.
 
 
Jag ger den 2.5/5

En ny bok

 
Den här boken fick följa med mig hem när jag var på stan i Tisdags :)
 

Film: Edward scissorhands

 
En gång i tiden, i ett slott högt upp på en kulle, bodde en uppfinnare vars största uppfinning fick namnet Edward. Trots att Edward hade en oemotståndlig charm, var han inte riktigt perfekt. Uppfinnarens plötsliga död lämnade honom halvfärdig, med skarpa knivar som händer. Edward levde ensam i mörkret till dess en dam tog med honom hem till sin familj. Och där börjar Edward´s fantastiska äventyr i det pastellfärgade land som kallas Suburbia.
 
 
Här om dagen såg jag på Edward Scissorhands för första gången. Jag har länge velat sett den men har tyvärr aldrig gjort det tidigare. Jag har faktiskt aldrig sett en Tim Burton film men jag är glad att jag gjorde det! :)
 
Filmen är riktigt bra. Den är rolig och fin och precis motsatsen mot vad jag förväntade mig! Jag trodde att den skulle vara mörk och dyster, men den här filmen är till stor det glad och positiv, ja, fram till vändpunkten då!
 
Jag är även ett stort fan av Johnny Depp, jag tycker att han är en riktigt bra skådespelare. Jag tycker dessutom att de adnra skådisarna också gör ett bra jobb! :)
 
 
Jag vill i alla fall rekomendera den här till alla som möjligtvis inte sett den, och till alla er som har sett den, gör det en gång till! :)
 
Fakta
Titel:
Edward Scissorhands
Skådespelare: Bla. Johnny Depp, Winona Ryder och Dianne Wiest
Serie: -
Genre: Drama

Språk: Engelska
Orginaltitel: Edward Scissorhands
Release: 1990
Land: USA
Längd: 105 min.
 
 
 
Jag ger den: 4/5

Hunger Games blir fyra!

 
I DN här om dagen stod det att den tredje boken i Hunger Games triologin, Revlot, ska delas upp i två filmer! Inte mig emot då jag älskade den första filmen! :)
 

Mina filmer i bilder - del 6


På posten

 
Igår fick jag ett trevligt paket från posten :D
 
 

Bok: Mumien

 
En förlorad kärlek. En sextusenårig förbannelse.
 
Lana har ett stort intresse i livet - Egypten. Hon älskar allt som rör den forntida kulturen och är fascinerad av mumier och pyramider. När den egyptiska utställningen från Kairo kommer till hennes hemstad är lyckan fullständig. Hon kan inte tänka sig något mer spännande än sitt nya deltidsjobb som guide på museet och längtar efter att få se de gamla föremålen med egna ögon.
När hon får syn på målningen av den bildsköne prins Nefra går det en kall kåre längs hennes ryggrad. Hon känner en oförklarig dragning till mumien. Och när hon blir ensam med honom börjar underliga saker hända...
 
Kommentar:
 
Jag hade inte alls några höga förväntningar på den här boken. Ärligt talat så trodde jag att den skulle vara ganska dålig. Men min inställning ändrades ganska snart.
 
Språket i boken är bra och lättsamt. Den är enkel att läsa med enkla och bra beskrivningar. Visserligen tycker jag om långa beskrivningar där man får en tydlig bild av hur saker ser ut och är, men jag tycker även om korta och mer sammanfattande beskrivningar. Lite beroende på humör.
 
Den här boken passade även mig då jag alltid tyckt om arkeologi och funderade på att utbilda mig till arkeolog ett tag. Jag har även läst två arkeologirelaterade kurser på högskolan. Så det var roligt att läsa en bok som handlade lite om detta! :)
 
Boken är sådär lagom spännande och lättläst, så därför rekomenderar jag den här boken till alla er andra som vill ha en lagom spännande och lättläst bok! :)
 
Fakta:
Titel: Mumien
Författare: Barbara Steiner
Serie: -
Orginalspråk: Engelska
Orginaltitel: The mummy
Förlag: (Funtasie bokklubb)
Antal sidor: 150
Utgivningsår: 1995
Första meningen: - Anledningen till att den här kistan är tom, sa David Walters och pekade på den utsmyckade träkistan, är att gravplundrare bröt sig in i prinsessan Urbenas vilorum och stal hennes mumie.
ISBN: 91 7117 556 3
 
Jag ger den: 3/5

Just nu läser jag..

 
 
I demonernas spår av Terry Brooks :) Någon av er som har läst den?
 

Film: War horse

 

Från legendariske regissören Steven Spielberg kommer det storslagna äventyret War Horse, en underbar berättelse om lojalitet, hopp och envishet. Filmen är baserad på den prisbelönta Broadwaypjäsen med samma namn och utspelar sig under första världskriget.

 

Allt börjar med en märklig vänskap mellan hästen Joey och hans unge tränare Albert. När kriget tvingar dem att skiljas åt, får vi följa Joey på en otrolig resa där han inspirerar och förändrar livet för alla han möter. Njut av filmens fantastiska bildspråk och upplev ett aldrig tidigare visat bonusmaterial. War Horse är ett stort mästerverk och en av de mest gripande filmberättelser om vänskap som någonsin gjorts.

 

 

Som alltid när det är filmer med djur så blir jag väldigt berörd. Jag har haft flera smådjur och en hund som gått bort vilket gör att jag gråter så fort ett djur är med i en film. När jag ser en sådan samhörighet mellan ett djur och en människa så tänker jag alltid på hur mycket jag älskade vår lilla hund.

 

Hästen i filmen knyter samman mäniskor och  genom honom så bildas kontakter och vänskap. Inte minst i scenen när Joey fastnat i taggtråd i "ingenmansland" och en Tysk och en Engelsman sammarbetar för att hjälpa honom. Något långsökt, men hur gulligt som hellst.

 

Dessutom är det roligt att se en typ av krigsfilm där den ena parten inte framställs som idioter. Man får se hur Joey kommer från person till person, både tyskar och engelsmän och flera av de olika personerna är jätte snälla och omtänksamma. Ofta i amerikanska filmer framställs som bekant Tyskarna som elaka tyranner, men inte i den här filmen, vilket gör den unik.

 

 

 

Den här filmen är riktigt bra och jag rekomenderar er alla att se den! :)

 

Fakta
Titel:
War Horse
Skådespelare: Bla. Jeremy Irvine, Emily Watson och David Thewlis
Serie: -
Genre: Drama och krig

Språk: Engelska & Tyska
Orginaltitel: War Horse
Release: 2011
Land: USA
Längd: 146 min.

 

 
Jag ger den: 4/5

Fredagen den 13e

 
Idag är det Fredagen den 13:e, om nu någon skulle ha missat det ;) Dagen till ära kommer jag antagligen se på nedanstående film, som jag även rekomenderar er andra att se. Det är ju inte en otursdag varje dag ;)
 

Film: This means war

 
FDR och Tuck faller båda för den ljuva och charmiga Lauren. Medan hon försöker välja mellan dem - med hjälp av fräcka kompisen Trish - startar FDR och Tuck ett episkt krig i kampen om Lauren. Deras färdigheter inom övervakning, samt diverse högteknologiska prylar kommer väl till pass. Må bäste spion vinna!
 

Den här filmen är en aning klyshig och förutsägbar. Jag misstänkte redan från början vem som skulle vinna Laurens hjärta, även om jag faktiskt tyckte att hon valde fel. Jag hade helt klart valt den andre av killarna. Men vill ni veta så får ni kika på den själv, för jag tänker inte avslöja någon! ;)
 
Dock tycker jag ändå att filmen var bra. Att en film är förutsägbar gör inte mig något då jag tycker att nästan alla komedier och dramafilmer är det nuförtiden. Jag tycker om upplägget av filmen och storyn är faktiskt bra!
 

Dessutom tycker jag att Tuck är lik Joseph Morgan som bla. spelar Klaus i en av mina favorit serier, Vampire Diaries. Vilket ju definitivt inte är en nackdel ;)
Hur som hällst, en helt klart sevärd film! Den är lättsam och rolig, så jag rekomenderar den absolut till andra! :)
 
Fakta
Titel:
This means war
Skådespelare: Bla. Reese Witherspoon, Chris Pine och Tom Hardy
Serie: -
Genre: Action & Komedi

Språk: Engelska
Orginaltitel: This means war
Release: 2012
Land: USA
Längd: 97 min.
 
 
 
Jag ger den: 3/5

Lika?

 
 
Jag tycker att Joseph Morgan (bla. Vampire Diaries och Immortals) och Tom Hardy (bla. This means war och The dark knight rises) är ganska lika varandra. När jag såg "This means war" häromdagen så trodde jag först att det var Joseph Morgan som spelade Tuck. x)
 
Vad tycker ni? Är de lika?

Lånat på bibblan

Jag lånar inte böcker på bibblan särskillt ofta, eftersom jag föredrar att köpa och äga böcker. ;) Men när jag gör det så blir det ofta kursböcker och så även denna gång! x) Dessa två böcker skall jag läsa och använda till kursen "Att skriva historiska romaner", då jag ska skriva en novell om häxprosessen. Just nu har jag satt tänderna i "Häxornas försvarare" av Jan Guillou.
 
 
 
Som vanligt är bilderna jätte dåliga. Jag måste leta rätt på laddaren till min kamera så ni kan få se lite mindre suddiga bilder ;)

Bok: Kitty och den vilda hingsten

 
Bess stod tryckt mot de grova plankorna i stängslet till inhägnden, och framför henne stegrade ig en jättestor, svart hingst. De mörka ögonen hade en vild blick och hans svettiga hårrem glänste blå i ljuset från gårdsbelysningen. Kitty fick hjärtat i halsgropen. Renegade! tänkte hon skräckslagen.
 
Colloway Ranch ägs av den unga rodeoryttaren Tammy, som sedan hennes pappa dog haft stora ekonomiska problem. Någon är ute efter att ruinera henne och ta över ranchen. När hennes mest värdefulla häs, den vilda och oridbara Renegade, plötsligt försvinner är det tur att Kitty är på besök...
 
Kommentar:
 
Det här är faktiskt den första Kitty bok jag läst. Kittyböckerna är väldigt populära och har varit det länge. Min mamma älskade Kitty när hon var liten och ägde väldigt många Kittyböcker, som tyvärr kommit bort. Men jag äger i alla fall några!
 
Boken var en helt godkänd bok, men inge mer och inge mindre. Den är lättsam och "skön" att läsa. Den är även lättläst och jag uppskattar lättlästa böcker då det ger ett bra flyt när man läser. Man hakar aldrig upp sig när man läser, vilket betyder att språket är bra.
 
Jag tycker även om sättet som Carolyn Keene skriver på, hon skriver iget överflödigt, utan har korta och välskrivna händelser i boken. Hade gärna fått vara lite mer miljö - och karakätrsbeskrivningar, men det går bra ändå. Handlingen är också godkänd. Den har inget extra som skulle kunna gett den ett högre betyg, men handlingen är heller inte dålig. Så den får helt enkelt ett godkänt betyg!
 
Jag rekomenderar den här boken till alla som tycker om Kitty eller mysterieböcker. Samt till alla som vill ha en lättläst bok. Vill man ha något mer, en riktigt bra handling och spänning bör man dock leta efter en annan!
 
Fakta:
Titel: Kitty och den vilda hingsten
Författare: Carolyn Keene
Serie: Kitty
Orginalspråk: Engelska
Orginaltitel: Nancy Drew Mystery Stories 86 - The Mystery of Misty Canyon
Förlag: B. Wahlströms
Antal sidor: 195
Utgivningsår: 1988
Första meningen: - Vi är framme! sa Kitty Drew från baksätet på jeepen som studsade fram över den gropiga vägen.
ISBN: 91-32-13191-7
 
Jag ger den: 2.5/5
 

Hunger Games

 
 
I väntan på att jag ska få se Hunger games igen så lyssnar jag på den här låten från filmen. Riktigt fin tycker jag :)
 
 
 
 

Film: Real Steel

 
Charlie Kenton är en före detta slagskämpe som inte längre har en chans sedan enorma stålrobotar tagit över boxningsringarna. Nu tjänar han knappt sitt uppehälle genom att sätta ihop halvdana robotar från metallskrot och dra från den ena boxningsmatchen till den andra. När Charlie når botten är han tvungen att slå sig ihop med sin son Max, som han knappt haft någon kontakt med tidigare. Tillsammans börjar de träna en utmanare till den stora titeln i mästerskapet. Allt står på spel...
 
 
Jag tyckte jätte mycket om den här filmen! Första gången jag såg Hugh Jackman som Wolverine i X-men så har jag alltid haft en liten förälskelse i honom ;) Så det är riktigt roligt att se filmer med honom! Även Evangeline Lilly är rolig att se i filmer då jag tycker så mycket om hennes roll Kate i Lost! :)
 
Filmen har allt som jag tycker en film ska ha, en bra handling (givetvis) lite kärlek, vänskap, action, humor m.m. Den här filmen når fram till mig och gör mig glad, och på sina ställen lite tårögd då jag verkligen kan känna med karaktärerna! :)
 
 
Den här filmen är riktigt bra och även om den inte får toppbetyg så vill jag verkligen att ni alla ska se den. Den får inte toppbetyg eftersom det saknas något, som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Men den är riktigt bra tycker jag! :)
 
Fakta
Titel:
Real Steel
Skådespelare: Bla. Hugh Jackman, Evangeline Lilly och Dakota Goyo
Serie: -
Genre: Action

Språk: Engelska
Orginaltitel: Real Steel
Release: 2011
Land: USA & Indien
Längd: 127 min.
 
 
 
Jag ger den: 4/5

Boklista

Jag lånade en liten lista med frågor av Boktrollet som jag tänkte svara på :)
 
1. Om du kunde välja en karaktär du hade velat vara, vem hade det då varit?
Hm.. Jag hade velat vara någon av trollkarlarna i Harry Potter. Inte Harry Potter själv eftersom han måste göra en massa svåra saker. Men en annan elev som får uppleva allt den underbara i Harry Potters värld :)

2. Vilken bokserie skulle ni tipsa om?
Jag vill tipsa om serien Sagan om Isfolket av Margit Sandemo. En jättebra serie på 47 böcker! Har dock 4 böcker kvar ännu, men den är riktigt bra! :)
 
3. Favoritförfattare och varför?
Oj, J.K. Rowling och Margit Sandemo kanske :)

4. Nämn en bok som du aldrig trodde du skulle gilla
Det får nog bli Sagan om Isfolket böckerna, jag trodde inte alls att jag skulle gilla de böckerna. Men jag älskar dem verkligen! :)

5. Favorit bok som blivit film och varför
Harry potter och de vises sten. Den enda Harry potter bok jag läst tyvärr. Ska läsa de andra snart också! Men den är en av de bästa böcker jag läst och filmen är också jättebra!

6. Favorit bokomslag
Oj, vad svårt. Kanske någon av de jag visade i det förgående inlägget. Eller kanske detta:
 

7. En bok som du ogillade
Jag har faktiskt inte läst så jättemånga böcker egentilgen, ca 100 st totalt och jag har aldrig stött på en bok som jag direkt ogillat.

8. Favorittolkning på film (karaktär)
Harry potter, även Bella i Twilight är bra tycker jag :)

9. Nämn ett citat från en bok som du gillar
Kommer inte ihåg någon såhär på rak arm :/

10. Vilken bok läser du nu?
Mumien av Barbara Steiner

11. Sista meningen du läste i den boken
Men den lilla detalj som fick blodet att isa sig i ådrorna på henne var att en ev knapparna i västen saknades.

Snygga omslag

 
 
Jag tänkte visa er några riktigt snygga (enligt mig) bokomslag. Det första omslaget är på andra boken i serien "Nightshade", omslaget berdvid är på första boken i serien "Fallen Novel". Den tredje boken (silence) i serien Ängel, eller "hush hush" som den heter på engelska. Det fjärde omslaget är självklart ett omslag från serien "the vampire diaries", på den femte boken i serien :)
 
 
 

Film: The Avengers

 
Häromdagen såg jag på The Avengers på bio. De flesta vet väl vad den handlar om, men jag ska återge handlingen lite ändå :)
 
När Tesseract, en stor energikälla, öppnar en portal till rymden, kommer Guden Loke till jorden. När Loke stjäl energikällan Tesseract sammlar Nick Fury, chef för S.H.E.L.D. ett team av superhjältar för att rädda jorden och återta energikällan. Detta team består av Captain America, Iron man, the Hulk, Black Widow, Hawkeye och till och med Lokes styvbror, Guden Thor.
 
 
 
Jag gillar superhjältefilmer, även om jag inte sett Hulken eller Daredevil (där black widow är med).
Men jag är ett stort fan av Thor, Ironman och Captain America! :) Att Thor, Captain Amerika, Ironman är så snygga, och de andra också, förbättrar ju filmen en del också ;)
 
Skådespelarna är också riktigt duktiga och det är roligt att se alla i samma film. Jag gillade även det komiska i filmen. Till exempel att Captain America "sovit" i 70 år (?) och inte riktigt hängt med i nymodigheterna ;) Detta gäller även Thor, men pga. att han kommer från en annan värld.
 
 
I alla fall så rekomenderar jag den här filmen, framförallt till de som gillar superhjältefilmer, men även de som inte gör det. För den här filmen är riktigt bra! :)
 
Fakta
Titel:
The Avengers
Skådespelare: Bla. Robert Downey Jr., Chris Evans och Scarlett Johansson|
Serie: -
Genre: Action

Språk: Engelska & Ryska
Orginaltitel: The Avengers
Release: 2012
Land: USA
Längd: 143 min.
 
 
 
Jag ger den: 4/5

Läsning

 
Nu ska jag försöka komma igång med läsningen igen. Det har varit lite sisådär med den eftersom jag dels haft mycket i skolan och varit lat. x) Men nu ska jag försöka bättra mig. Jag måste ändå läsa en hel del i en av mina sommarkurser: "Att skriva historiska romaner", så det är ju ett bra startskott ;)
 
Jag ska även försöka fortsätta att uppdatera bloggen med filminlägg varje dag :) Bokinläggen blir lite mer sällan eftersom det tar längre tid att läsa än att se en film. :)
 

Lista över mina filmer

Här får ni en lista över mina filmer :) Dock är det ca 10 filmer som är utlånade och inte med på listan :/ Listan är ju inte alltför lång ännu, men jag jobbar på den ;)

 

13 snart 30
1408
A Cinderella story
A Cinderella story - once upon a song
A little bit of heaven
A walk to remember
Abduction
Adventures of Ichabod and Mr. Toad, the
Aladdin
Aladdin och Rövarnas Konung
Alice i Underlandet
All the boys love Mandy Lane
Alla älskar Långben
Allt för min syster
American pie - Band Camp
American pie - Beta House
American pie - the Naked mile
American pie - the wedding
Anastasia
Angel
Aristocats
Astrid Lindgrens jul
Atlantis - En försvunnen värld
Bambi
Barbie: & Diamantslottet
Barbie: Dagbok
Barbie: Ett modeäventyr
Barbie: Fairytopia
Barbie: i en Julsaga
Barbie: i Nötknäpparen
Barbie: i Svansjön
Barbie: Mermaidia
Barbie: och de 12 Dansande prinsessorna
Barbie: och de tre Musketörerna
Barbie: och Pegasus förtrollning
Barbie: presenterar Tummelisa
Barbie: som Prinsessan och tiggarflickan
Barbie: som Rapunzel
Barbie: som Öprinsessan
Barbie: Älvornas hemlighet
Bernard och Bianca
Bernard och Bianca i Australien
Berätta inte för någon
Berättelsen om syskonen Baudelaires olycksaliga liv
Beyond Borders
Black Beauty
Black Beauty
Blue Crush
Borta med vinden
Bratz
Bridesmaids
Bring it on collection: Bring it on, Bring it on again, Bring it on - all or nothing, Bring it on - in it to win it, Bring it on - Fight to the finish
Bröderna Grimm
Bröllopsduellen
Buffy - The vampire Slayer
Calcium kid, the
Case 39
Charlie's Angels
Charlie's Angels - Utan hämningar
Cleopatra
Dear John
Den lilla Sjöjungfrun
Den lilla Sjöjungfrun 2 - Havets hemlighet
Den otroliga vandringen
Den otroliga vandringen 2 - På rymmen i San Francisco
Det femte elementet
Det magiska svärdet - Kampen om Camelot
Dirty Dancing
Doktor Zjivago
Draktränaren
Due Date
Dumbo
Dunderklumpen!
Duplex
D-war
Elizabethtown
Emma
En djävulsk romans
En djävulsk romans 2
En djävulsk romans 3 - Tredje gången gillt…
En extremt Långbent film
En geishas memoarer
En Julsaga
En prinsessas dagbok
En prinsessas dagbok 2 - Kungligt Uppdrag
En underbar dag
Eragon
Fantasia
Fantasia 2000
Fantastic 4
Farbror Joakim och Knattarna i Jakten på den försvunna lampan
Filmen om Nalle Puh
Finding Neverland
Firewall
Flicka & Flicka 2 - vänner för alltid
Flicka med pärlörhänge
Flightplan
Freaky Friday
Från andra sidan
Förnuft och känsla
Getting there
Gift, the
Gladiator
Gustaf
Gustaf 2
Hannah Montana - the Movie
Harry Potter and the Chamber of secrets
Harry Potter and the Deathly hallows part 1
Harry potter and the Deathly hallows part 2
Harry Potter and the goblet of fire
Harry Potter and the Half-blood prince
Harry Potter and the order of the Phoenix
Harry Potter and the philosopher's stone
Harry Potter and the prisoner of Azkaban
Harry Potter och fången från Azkaban (två disc utgåva)
heart Breakers
Heat
Herkules
Holiday in the sun
Holiday, the
Honey
Honey 2
Host, the
Hundtricket - the movie
Hur man blir av med en kille på 10 dagar
Håkan Bråkan & Josef
I hennes skor
I min vildaste fantasi
I väntan på julen
IT
Janne Långben - The Movie
John Tucker must die
Just friends
Just go with it
Kalle Anka - 75-års jubileumsutgåva
Kejsarens nya stil
Kill Bill
King Arthur
Knight and day
Kogänget
Kvällen före jul - En musig saga
Lady Chatterleys älskare
Lady och Lufsen
Lara Croft: Tomb Raider
Lara Croft: Tomb Raider - The cradle of life
Last song, the
Lejonkungen
Letters to Juliet
Lilla Jönssonligan & Stjärnkuppen
Lilla Jönssonligan på kollo
Lilla kycklingen
Lilo och Stitch
Make Mine Music
Mamma Mia! - The movie
Man about town
Marley & jag
Mean Girls
Melody Time
Micke och Molle
Mirrors
Mitt liv som popstjärna
Mona lisas leende
Mr. & Mrs. Smith
Mulan
Mulan 2
Music and lyrics
Musse Pigg och hans vänner firar jul
Musse Piggs Magiska jul - Julfest hos Musse
Musse, Kalle, Långben: De tre Musketörerna
Musses jul i Ankeborg
Mysteriet på Greveholm
Mysteriet på kyrkogårdsön
Mästerdetektiven Basil Mus
Nalle Puh - Jullovet
Narnia - Häxan och Lejonet
Natt på museet
New york minute (En galen dag i New york)
NeverEnding story, the
Niko - På väg mot stjärnorna
Oliver och gänget
Omen, the
Our lips are sealed
Outbreak
Pank och Fågelfri
Perfect man, the
Pettson & Findus - Katten och Gubbens år
Pettson & Findus - Kattonauten
Pettson & Findus - Tomtemaskinen
Pettson & Findus: Glömligheter
Pinocchio
Pippi - 6 DVD collection
Pirates of the Caribbean - Död mans kista
Pirates of the Caribbean - Svarta pärlans förbannelse
Pirates of the Caribbean - Vid världens ände
Pocahontas
Prinsen & Jag
Prinsessan och Grodan
Proposal, the
Puhs film om Heffaklumpen
Pulp Fiction
Raise your voice
Rebound, the
Red Riding Hood
Remember Me
Ringaren i Notre Dame
Ringaren i Notre Dame 2
Robin Hood (Disney)
Saludos Amigos
Scooby-Doo
Scream
Scream 2
Scream 3
Sex, hopp & kärlek
Shanghai Knights
Shanghai Noon
She's the man
Shrooms
Skattkammarplaneten
Skönheten och Odjuret
Sleepy Hollow
Snövit
Something borrowed
Sova med fienden
Speaking of sex
Spirit - Hästen från vildmarken
Star trek
Step up
Step up 3D
Street Dance 3D
Sunes jul
Surrogates
Swan princess, the
Swan princess, the - Escape from castle mountain
Swan princess, the - The mystery of the enchanted treasure
Svärdet i stenen
Systrar i jeans
Systrar i jeans - Andra sommaren
Sängknoppar och Kvastskaft
Taken
Taran och den magiska kitteln
Tarzan
Tarzan 2
The Twilight saga: Breaking dawn - part 1 (limited box edition)
The Twilight saga: Eclipse
The Twilight saga: New moon
Three Caballeros, The
Tjejen som föll överbord
Traffic
Trassel
Trolltider
Tuxedo, the
Twilight
Törnrosa
Vad kvinnor vill ha
Varg Veum samlingsbox 1: Bittra blomster, Törnrosa, Din till döden
Watchmen
Wedding date, the
Wedding planner, the
Welcome to the Rileys
What a girl wants
Whip it
Vilddjuren
Winning London
Världarnas krig
X-Men Quadrilogy: X-men, X-men 2, X-men: the last stand, X-men Origins: Wolverine
Yogi Bear
Zuper Zebran


Min filmhylla

 
Såhär ser min filmhylla ut. Den består av ett vitrinskåp från Ikea i serien Hemnes. Det är kanske inte världens snyggaste filmhylla men den är praktisk eftersom glasdörrarna gör att det inte blir särskillt dammigt. Jag ska snart köpa en till eftersom det börjar bli lite fullt ;) Men detta vitrinskåp är ganska dyrt och eftersom jag vill ha ett likadant så lär jag vänta tills jag får lite pengar ;)
 
Här får ni lite närmare titt på filmerna.
 
 
 
 
Haha, jag ber om ursäkt att bildera är så extremt kassa. Men de är tagna med min mobil, där dessutom blixten är trasig vilket gör bilderna superkassa. Och det är lite trångt framför skåpet vilket gör att bilderna blev lite snea x)
 
 
 

Just nu...

 
Just nu läser jag den här boken som jag hittade hemma hos mina föräldrar för ett par dagar sedan. När jag var yngre prenumererade jag på Funtasie, men jag var lite dålig på att läsa böckerna. Så nu har jag börjat läsa en bok därifrån ;)
 

En jobbig påminnelse

 
Det är en sak som jag är lite orolig för och det är att DVD och Blu-ray så småningom kommer försvinna. Jag vet inte om någon av er känner likadant, men jag kommer såväl ihåg hur arg och ledsen jag var när vhs försvann och mina gamla vhs:er i princip blev obrukbara.
 
En del tror att filmerna kommer flyttas från cdskivor till minneskort, vilket jag tycker låter som en tråkig tanke. Medan en del tror att det kanske kommer bli helt och hållet online, vilket är en ännu värre tanke. Jag älskar att ha filmerna i en hylla och titta på dem, ta i dem och helt enkelt ha dem där och tanken på att de kanske en dag inte går att spela är hemsk.
 
Vad tror ni? Kommer Dvd och Blu-ray sluta som VHS?
Det vore intressant att veta era andras tankar kring detta och om ni är lika oroliga som jag.
 

Ett litet filmköp

Just det. För ett par dagar sedan beställde jag faktiskt en film från CDON. Den hade utgått på både Ginza och Discshop så jag hade inget annat val ;) Filmen var Kitty och Hollywoodmysteriet. Jag har precis läst ut en Kittybok och kände för att se Kittyfilmen. :)
 

Film: Bridesmaids

 
Annies liv är en enda röra. Men när hon får reda på att hennes bästa vän är förlovad måste hon bara tacka ja till rollen som Lillians brudtärna. Trots att hon är både pank och singel bluffar sig Annie genom både dyra och bisarra ritualer. Med bara en chans att få det rätt, kommer Annie att visa Lillian och hennes tärnor exakt hur långt någon är beredd att gå för någon man älskar.
 
 
Jag tycker om den här filmen. Den är rolig, även om den i någon scen blir lite väl.. ja, oseriös. Jag och min sambo var nästan på väg att spy i en scen, dom som sett den kan räkna ut vilken. ;) Haha, riktigt så illa var det inte, men vi kunde inte riktigt se på ;) Men jag stör mig inte på detta utan skrattar i stället för fullt!
 
jag tycker att skådisarna är bra och alla är bra som sina karaktärer. Jag tycker det var roligt att se Melissa McCarthy också, eftersom jag bliriv ganska fäst vid Gilmore Girls! :)
 
 
Filmen handlar som sagt om Annie och jag kan verkligen känna med henne hur svårt hon har det när hon försöker göra sitt bästa och passa in i rollen som "Huvudbrudtärnan". Jag tycker verkligen om den här typen av komedier som inte bara handlar om kärlek, utan även om vänslap. Filmen är väldigt bra och jag rekomenderar den verkligen till alla som gillar komedier! :)
 
Fakta
Titel:
Bridesmaids
Skådespelare: Bla. Kristen Wiig, Maya Rudolph och Rose Byrne
Serie: -
Genre: Komedi

Språk: Engelska
Orginaltitel: Bridesmaids
Release: 2011
Land: USA
Längd: 131 min.
 
 
 
Jag ger den: 3.5/5

Lite nytt i filmhyllan

Så. Nu har jag äntligen beställt några nya filmer! Givetvis från discshop eftersom jag bojkottar Cdon ett tag nu.
Alla filmer utom Fingersmith är på Blu ray, så det blev en slant. Men eftersom jag inte beställt på ett tag så tyckte jag att jag fick unna mig det ;)
 
 
 
 
 
 
 

The Avengers

 
Igår var jag och såg på The Avengers med min sambo! :) En recention kommer senare. Men jag tror jag har en liten förälskelse i Thor, Ironman, Hulken... och ja, ni fattar, allesammans! ;) Dock var jag lite ledsen att inte spiderman fick vara med eftersom att han är min favorit hjälte, men de klarade sig ju ganska bra utan honom! :)

Bok: En glimt av ömhet

 
 
Så, nu är det "äntligen" dags för en bokrecention igen. ;) Även om jag tror att det mest är filmintresserade som läser min blogg. Det var några månader sedan jag läste ut boken, så recentionen kanske inte blir alltför rättvis.
 
Kampen mot Tengel den onde hade utvecklat sig till en livsfarlig kapplöpning, där det gällde att komma först till Isfolkets dal. Isfolket hade goda hjälpare, men Tengels skara var otroligt starka och inte minst hänsynslösa. Mitt uppe i denna striden upplevde den olycksfödde Tova sitt livs första och kanske enda svärmeri - med den dödsjuke irländaren Ian Morahan...
 
Kommentar:
 
Ja, nu har jag läst ut den 43:e boken i serien Sagan om isfolket. Vilket betyder att jag har 4 böcker kvar innan serien är slut. *snyft*
 
Den här boken var varken en av de bättre, eller sämre i serien. Nu har dom börjat resan mot isfolkets dal för att bekämpa det svartavattnet som gör att de kan besegra Tengel den onde. Denna och den tidigare boken är händelsefulla och spännande i och med att det händer saker hela tiden. Många tidigare böcker kan stundvis vara lite sega. Men som alltid är de mycket bra.
 
Jag hade önskat att de kunde göra filmer av dessa böcker! De hade nog lämpat sig mycket bra till det och jag hade definitivt både sett och köpt dem! Det finns någon teateruppsättning på de första böckerna som jag gärna skulle vilja se, men nog vore det roligt med en film också! ;)
 
Margit Sademos språk är inte alla gånger särsillt bra. Hon blandar svenska och norska, vilket visserligen gör det lite charmigt, men ibland kan man få läsa om en mening två gånger för att förstå vad hon menar, men detta är absolut inget som stör särskillt mycket.
 
Hur som hellst. Som vanligt när det är en Sandemo bok så är den riktigt bra. Jag älskar som bekant Sagan om isfolket och deras historia och jag kan verkligen inte få nog, så denna är inte heller ett undantag. Jag rekomenderar verkligen alla att börja läsa Sagan om isfolket! :) Jag har till och med fått min sambo att börja läsa dessa böcker, och han har nästan inte läst en bok i hela sitt liv. Men nu har han snart läst ut den 6:e boken minsann, så det borde vara ett litet bevis för att de är riktigt bra! :)
 
 
Fakta:
Titel: En glimt av ömhet
Författare: Margit Sandemo
Serie: Sagan om isfolket (43:e)
Orginalspråk: Norska? Svenska?
Orginaltitel: ?
Förlag: Boknöje AB
Antal sidor: 251
Utgivningsår: 1993
Första meningen: Den svartaste dagen i Isfolkets historia.
ISBN: 91-7710-288-6
 
Jag ger den: 3.5/5
 
 

Film: The Omen (1976)

Hela familjen samlad.
 

När Kathy Thorn (Lee Remick) får ett dödfött barn, skyddar hennes man (Gregory Peck) henne från den hemska sanningen genom att ta hand om en föräldralös pojke, omedveten om barnets rysliga ursprung.

Skräcken börjar på Damiens första födelsedag när hans barnflicka tar sitt liv. Strax efteråt dödas en präst som försökt varna Damiens pappa i en hemsk olycka. De mystiska dödsfallen och märkliga omen får Robert att inse att hans son är Antikrist. För att förhindra att en gruvlig profetia slår in, bestämmer han sig för att döda Damien.

Med sitt snabba tempo och gastkramande skräck räknas The Omen som en klassisk skräckfilm.

 


"Damien, It's all for you" - *Hopp*

 

Den här filmen har stått i min filmhylla ett bra tag nu innan jag tog mig i kragen och såg den. Mina förväntningar var inte särskillt höga eftersom jag först trodde att det här var den nyare filmen, som jag egentligen ville ha. Jag brukar oftast ha svårt för äldre filmer, framförallt svartvita, som jag först trodde att den här var. Men - till min stora förvåning så var filmen för det första inte svartvit. Och till min andra stora förvåning - den var riktigt bra!

 


Mamman vill inte att hennes "oskyldiga" pojk ska se sin barnflicka dingla med en snara runt halsen.

 

Ja, filmen var faktiskt riktigt bra. Det är precis en skräckis ska vara enligt mig. Inte en massa tortyr och slaffs och splatter. Utan en film som bygger upp spänningen och man känner rysningarna längs ryggraden. Den här filmen är ganska skrämmande, vilket jag tycker att alla skräckfilmer som har barn med är. Den är välgord och spännande och historien byggs på väldigt bra. Med andra ord så är det en riktigt bra skräckfilm och jag definitivt rekomenderar till andra! :)

 

 

Fakta
Titel:
The Omen (30th Anniversary Edition)
Skådespelare: Bla. Gregory Peck, Lee Remick och Harvey Stephens
Serie: -
Genre: Skräck, rysare

Språk: Engelska, Latin, Italienska
Orginaltitel: The Omen
Release: 1976
Land: USA och England
Längd: 111 min.

 
 
Jag ger den: 4/5
 
(Nu byter jag betygssystem från 1-10 till 1-5. Men däremot kommer jag använda mig av halvpoängare. Exempel: 3.5 osv. :)

Film: Lara Croft: Tomb Raider

 
 Att utforska förlorade riken, hitta ovärderliga skatter, ge skurkarna det de förtjänar i en dödlig kamp - allt detta hör till vardagen för äventyrerskan Lara Croft (Angelina Jolie ). Men en hemlighet från hennes fars (Jon Voight) förflutna kommer att leda Lara till hennes största utmaning någonsin: Ljusets Triangel, ett legendariskt föremål med kraften att förändra tid och rum.

Lara måste hitta Triangeln innan den faller i händerna på Illuminati, ett hemligt sällskap som vill ta över världen. För att stoppa dem måste Lara överleva en jakt tvärs över kontinenten fylld av ofattbara faror. Men för Tomb Raider är fara precis det allt går ut på.

 

 

Jag hör till en av de få som faktiskt aldrig sett Tomb Raider. Ja, fram tills igår då. Både den första och andra filmen har stått i min filmsamling ett bra tag, men jag har aldrig tagit mig tid att se på dem. Trots att Angelina Jolie är med. Jag har varit lite skeptisk, de allra flesta har sett den, men jag har aldrig fått veta vad någon tyckt om den, egentligen.

Jag tyckte i alla fall om den. Den var mycket bättre än vad jag trodde att den skulle vara, fast då var mina förväntningar väldigt låga också, egentligen vet jag inte varför de var det, men i alla fall. Den är väl en "typisk" action film med en kvinna i huvudrollen. En snygg och sexig tjej som slåss mot bovar i häftiga actionscener. Inte särskillt orginellt, men å andra sidan så är det ett bra upplägg.

Jag brukar ofta tycka om filmer med Angelina och den här är heller inget undantag. Så jag rekomenderar absolut denna till andra! :)

 

 

Fakta
Titel:
Lara Croft: Tomb Raider
Skådespelare: Angelina Jolie, Jon Voight och Iain Glen
Serie: -
Genre: Action, äventyr, thriller

Språk: Engelska
Orginaltitel: Lara Croft: Tomb Raider
Release: 2001
Land: USA, England, Tyskland och Japan
Längd: 100 min.

 

 
Jag ger den: 7/10

Film: Just Go With It

 
Danny Maccabee träffar drömtjejen, men måste värva sin pålitliga assistent Katherine i rollen som sin blivande exfru för att dölja en ogenomtänkt lögn. När härvan växer blir även Katherines barn indragna och tillsammans åker de till Hawaii på en galen weekendresa där allt ställs på sin spets. Hur långt är vi egentligen beredda att gå för kärleken?
 
 
Spoilers!
 
Jag tycker faktiskt om den här filmen. Den är lättsam, mysig och rolig. Emellanåt blir den lite smålöjlig och töntig, men det är inget som stör särskillt mycket. Jag vet att många har klagat på att den är orealistisk och löjlig eftersom Danny och Katherine har jobbat ihop länge och "vips" så är de kära efter en resa tillsammans. Men å andra sidan så pratar de faktiskt om vad de tycker om hos varandra och där kan man ju se att de faktiskt varit något emellan dem länge.
 
Jag tycker väldigt mycket om Jennifer Aniston som skådis och har alltid tyckt att hon varit duktig och verkat "trevlig". Adam Sandler har jag däremot inte riktigt gillat då jag tycket att han verkar lite... dryg? Men hur som hellst så tycker jag att de båda är duktiga i den här filmen! :)
 
 
Filmen är väl egentligen inte särskillt händelsefull, men det är väl sällan romantiska komedier är det. Men jag tycker ändå om handlingen, den är lättsam och rolig. :)
 
Så jag rekomenderar den här filmen, i alla fall till alla som gillar romantiska komedier! Men om man, som många som klagat på filmen, inte kan leva sig in i den utan måste kritisera allt det "ologiska" så ska man kanske leta efter en annan. :)
 
 
Fakta
Titel:
Just Go With It / Min låtsas fru
Skådespelare: Bla. Adam Sandler, Jennifer Aniston och Brooklyn Decker
Serie: -
Genre: Romantisk komedi

Språk: Engelska
Orginaltitel: Just go with it
Release: 2011
Land: USA
Längd: 1 h & 52 min
 
 
 
Jag ger den: 6.5/10

Lite nytt

Införskaffade mig 2 nya serieboxar och 3 nya filmer när jag handlade i Lördags :) Har inte sett någon av filmerna, men jag har hört mycket om den ena i alla fall. Bones har jag sett något avsnitt av och Dollhouse har jag också hört talas om, men aldrig sett. Så jag hoppas att de alla är bra. Serierna kostade 40 kr/st och filmerna 3 för 50 kr, så hela kalaset gick på 130 kr.
 
 
 

RSS 2.0