Film: allt för min syster



Vad håller ihop en familj? Nick Cassavetes, regissören till "Dagboken" och "John Q", visar återigen sin känsla för berättelser om djupa mänskliga relationer i denna inspirerande film om en kärleksfull familj - utmanad och förenad - av ett barns sjukdom. Cameron Diaz, Abigail Breslin, Alec Baldwin mfl skapar en fantastisk känsla i berättelsen om 11-åriga Anna Fitzgerald, född för att vara donator till sin leukemidrabbade äldra syster, men som till slut kräver rätt att bestämma över sin egen kropp. Hennes kamp för frihet att välja kanske splittrer familjen eller, är det första steget mit verklig tillgivenhet, värdighet och vad der betyder att vara en familj.



Komentar:
Det är svårt att hålla ögonen torra när man ser på en film om ett cancersjukt barn och föräldrarnas kamp att hålla barnet vid liv. Om de barn som hamnar i skuggan av sjukdomen och kampen att räcka till. Den här filmen är djup och vacker, och handlar om något som är mycket svårt att ta till sig.

Det här är en film om kärlek, synen på döden, vänskap, familj, trohet och livet. Det är en film som berör och har en mening. Skådespelarinsatserna är jätte bra. Carmeron Diaz gör en jätte bra roll som en mamma som gör allt för att rädda sitt barn. Abigail Breslin spelar systern till den cancersjuka Kate, den som är ämnad, skapad, att rädda livet på sin syster, med de rätta generna. Jason Patric spelar pappan, som vill sina båda döttrars bästa och som gång på gång ställer sig frågan om det är rätt att offra sin ena dotters möjligheter till ett liv (med allt vad det innebär, fotboll, lek osv) för att rädda sin systers liv. Evan Ellingson spelar brodern, som hamnar i skuggan av sina systrar, men gör likväl en betydelsefull roll. Sonen som hade behövt all uppmärksamhet, men inte fick någon. Och givetvis Sofia Vassilieva, som spelar den cancersjuka Kate. Flickan som vill göra så mycket, men med allt för många begränsningar pga. sin sjukdom. Hon är även den kärleksfulla och förstående som ser sina syskon och dess behov av uppmärksamhet.

Se den här filmen. Den är berörande.



Fakta
Titel:
allt för min syster
Skådespelare: Cameron Diaz, Abigail Breslin och Alec Baldwin
Regissör: Nick Cassavetes
Serie: -
Genre: Drama

Språk: Engelska
Orginaltitel: My sister's keeper
Release: 2009
Land: USA
Längd: 109 min.


alla bilder är lånade här

Jag ger den: /10

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0