De Utvalda


Igår när jag var på stan så kikade jag in på Akademibokhandeln och denna bok fick jag med mig därifrån! :)Jag har nog  100-tals böcker här hemma som jag ska läsa, men det hindrar inte mig från att skaffa fler x) Denna ska jag i alla fall läsa snart! :)

Photoshop

Haha, jag vet att det inte har så mycket med varken film eller böcker att göra, men den här reklamen är så bra! x)


Lejonkungen - Känn en doft av kärleken


Veckans köpta filmer

Lite sent, men här kommer de serier och filmer som jag köpte förra veckan! Totalt 3 serier, 7 filmer och 2 boxar med 3 och 5 filmer :) Det blev en hel del! x)

  

  

  

  

Mission impossibleI Fredags var vi som sagt på bio och såg "Mission Impossible", jag tyckte att den var bra! :) Det var riktigt roligt att se Mikael Nyqvist i filmen, även om jag nästan tyckte att det var lite töntigt när han pratade på Svenska i en scen. ^^ Jag vet inte varför med jag föredrar filmer som håller sig till ett språk!

Jag kommer skriva en recension senare! :)

Mission impossibleIkväll ska jag se Mission Impossible på biop med min sambo, hans syster, min kusin och hennes sambo! :) Trevligt!

Nytt :)


Nu när studiebidraget trillade in igår så kunde givetvis inte jag låta bli att slänga iväg en beställning till Ginza :) Dessa blev det:

 

                      

Svanprinsessan var min favoritfilm när jag var liten, så när man kunde köpa alla tre för 99 kr kunde jag inte låta bli :) Nostalgi! the O.C. är en av världens bästa serier enligt mig och Bring it On har jag länge velat ha och jag såg att dom var påväg att utgå ur sortimentet på både Cdon, Ginza och Discshop, och efter att jag beställde den så hade den försvunnit ur Ginzas sortiment! Jag hade tur! :)

Bok: Lugnet före stormen


Obs. Varning för spoilersSagan om Isfolket - ättlingar till den onde Tengel, som hade ingått en pakt med djävulen...

Efter isfolkets hemliga möte i Demonernas fjäll stod det klart att kampen mot Tengel den onde skulle bli mycket svårare och farligare än någon hade trott.

Fem av Isfolkets medlemmar gav sig av mot Tröndelag och Isfolkets glömda dal - och blev då varse att Tengel den onde hade en stor skara anhängare på jakt efter dem...

Kommentar:

Det var ett tag sedan jag läste ut den här boken, men har helt enkelt inte orkat skriva en recension än. Detta är i alla fall den första boken jag läst i år! :)

Den här boken gillade jag verkligen! Det var en av de mer spännande böckerna i serien! Nu har jag bara 5 böcker kvar innan serien är slut, men jag kommer garanterat läsa om en del böcker. Sen har Sandemo skrivit många andra böcker som jag också vill läsa! :)

I den här boken så ger sig, som sagt, 5 av Isfolkets medlemmar av mot Isfolkets dal. På vägen utsätts de för olika händelser som skall försöka röja dem ur vägen. Den här boken är väldigt händelsefull och spännande till skillnad från boken före, som jag tyckte var lite seg.

Det är ett måste att läsa denna! :) Och hela serien givetvis!

Fakta:
Titel: Lugnet före stormen
Författare: Margit Sandemo
Serie: Sagan om Isfolket (42)
Orginalspråk: Norska
Orginaltitel: framkommer ej

Förlag: Boknöje ab
Antal sidor: 249
Utgivningsår: 1988
Första meningen: Hans namn var Morahan.
ISBN: 91-7710-208-8

Jag ger den: /10

5 filmfrågor

Nämn minst tre bra roliga filmer?

Due Date, American Pie, Eurotrip

Nämn minst tre bra, sorgliga filmer?

Hachiko, Titanic, P.s. I love you

Nämn minst en läskig film du blivit rädd av?

När lammen tystnar

Vilken är den bästa tecknade filmen?

Lejonkungen, Björnbröder, Mulan m.fl

Nämn 2 Svenska filmer du gillar

Den bästa sommaren, Sällskapsresan
Mina filmer i bilder - del 2
 

serier


Jag är av den uppfattningen att det är mycket roligare att äga Tv-serier än att ladda hem dem/se dem på tv. Man kan se dem när man vill, få extra meterial, kvaliten är oftast bättre än nedladdade osv. Jag har tyvärr inte så många serier, men det finns en hel del som jag vill ha :) Här får ni se en lista på de som jag tänker köpa, listan kommer kanske fyllas på, eller så kommer vissa serier strykas över när jag köpt dem! :)


the O.C - den kompletta serien

90210

Being human

Cashmere Mafia

Harpers Island

Lost - den kompletta serien

Moonlight

One Tree Hill

Private Practice

Supernatural

the Wire

Dexter

Gossip girl

Dollhouse

Lipstick Jungle

Weeds

Six Feets Under

The event

Veronica Mars

Buffy

Angel

Medium

True Blood

Criminal Minds

Chuck

Desperate Housewives

Förhäxad

Gilmore Girls

Heroes

House M.D.

The Walking dead

Two and a half men

How i met your mother

Twin peaks - de kompletta serien

Big bang theory

Stargate SG:1 - den kompletta serien

Stargate Atlantis - den kompletta serien

Downton Abbey

Greys anatomy

Brothers and sistersDet kommer antagligen ta en hel livstid innan jag har alla dom här, men det är som sagt samlandet som är en del av det roliga. Eller vad tycker ni? :)Mina filmer i bilder - del 1
(Bilderna är tagna med mobilkamera, därav kvalitén)

Snövit och de sju dvärgarna
Pinocchio

Jag har samlat på Disney klassiker ganska länge nu och snart har jag alla 50 filmer! :) Dessa är de två första filmerna och Snövit är en av mina favoriter! :)

Mina böcker i bilder - del 1


Jag får en hel del tips till min blogg från en annan blogg, närmare bestämt den här. :) Bland annat att lägga upp mina filmer, böcker och serier i bilder här på bloggen! :)
(Bilderna är tagna med mobilkamera, därav kvalitén)

Pretty Little Liars - Lögner (första boken)
Pretty Little Liars - Hemligheter (andra boken)

Bok: Kulla Gulla vinner en seger


Bilden är lånad här.

Den mäktige patron Sylvester på Höje herrgård, dit Kulla-torpet hör, tror att Kulla-Gulla är hans dotterdotter. Han reser utomlands för att skaffa fram bevis, sedan han ordnat att det under hans frånvaro skall skickas mat och hjälp till Kulla-Gulla och henner skyddslingar på det fattiga torpet. Kulla-Gulla vägrar nämligen att lämna barnen och flytta till herrgården.
Under hans bortavaro får Kulla-Gulla en farlig ovän i Regina, arvtagerskan på herrgården, som gör allt för att få bort Kulla-Gulla från trakten. Flera gånger står rentav hennes liv på spel. En trogen vän har hon i "trollgubben" Dal-Pelle. Utan honom hade hon aldrig klarat sig...

Kommentar: Detta är den bästa av de fyra Kulla-Gulla böcker som jag hitills läst! Den var spännande och lite mer händelserik än de tidigare böckerna. (Nu säger jag kanske emot mig själv med tanke på det tidigare inlägget!) Hur som hälst tyckte jag att den var väldigt bra!

Som jag nämt tidigare älskar jag språket i Kulla-Gulla böckerna. Språket ger karaktärerna personligheter och det är överhuvudtaget väldigt mysigt att läsa! Det är väldigt gammal Svenska och det är så mysigt!^^

Även om denna Kulla-Gulla bok är den bästa och den mest händelserika av de jag läst, så jag jag tyvärr inte ge den toppbetyg, även om jag så hade velat. Historien är jätte söt och den är väldigt bra, men tyvärr håller den inte samma klass som många av de andra böcker jag läst, därför kan jag inte ge den ett alltför bra betyg.

Fakta:
Titel: Kulla-Gulla vinner en seger
Författare: Martha Sandwall Bergström
Serie: Kulla-Gulla
Originalspråk: Svenska
Originaltitel: Kulla-Gulla vinner en seger

Förlag: Albert Bonniers Förlag
Antal sidor: 128
Utgivningsår: 1946
Första meningen: Torpar Karlberg på Kulla stövlade in över det nyskurade köksgolvet och tittade i grytan som puttrade på spisen.
ISBN: 91-0-031626-1

Jag ger den: /10

Nya filmer

Häromdagen var jag förbi på Ö&B och där hittade jag några filmer jag ville ha i min filmsamling! :)(Bilderna är dåliga eftersom dom är tagna med min mobil och dessutom är filmerna fortfrande inplastade)

Har någon av er sett någon av dessa? :)


Lucy Hale


Eftersom jag älskar Pretty Little Liars och min absoluta favorit karaktär är Aria Montgomery eller Lucy Hale som hon egentligen heter, så tänkte jag dela med mig av en låt jag hittade! :) Hon är väldigt duktig tycker jag!


Film: Allt en tjej vill haAmanda Bynes spelar huvudrollen som Daphne, en amerikansk tonåring som träffar sin aristokratiske far (Colin Firth) för första gången. Daphne är fast besluten att passa in i hans värld och kväver sin färgstarka personlighet för att bli det perfekta debutanten. Kan goda avsikter och rätt etikett besegra allt? Inte om det betyder att Daphne också måste överge sitt rätta jag. Stå på dig bara, tjejen!Kommentar:
Jag tycker om att se på flickiga "Tonårsfilmer", jag tycker nämligen ofta att dom är söta och mysiga att se på! :) Och den här filmen är inte annorlunda! :)

Amanda Bynes är en duktig skådespelerska och jag älskar henne i filmen "she's the man"! :) Colin Firth som spelar hennes pappa är också en riktigt bra skådis och han är med i flera av mina favoritfilmer!

Jag har inte så mycket att säga om den här filmen, den är helt klart sevärd, även om den inte är superbra. Så se den om ni vill se en mysig och fin film! :)Fakta
Titel:
Allt en tjej vill ha
Skådespelare: Amanda Bynes, Colin Firth och Kelly Preston
Regissör: Dennie Gordon
Serie: -
Genre: Drama, komedi, romans

Språk: Engelska
Orginaltitel: What a girl wanst
Release: 2003
Land: USA
Längd: 100 min.Jag ger den: /10


W.i.t.c.h. - Ebenholtspyramiden


(Bilden är privat)

En pojke med hundhuvud dyker upp i Irmas dröm. Han kan inte hålla kvar sina minnen och vet inte vem han är. På stranden nästa dag griper en kraft i vattnet fatt i Irma och försöker dränka henne. Har hennes eget element vänt sig emot henne? Snart är w.i.t.c.h.-tjejerna på väg till Arquvara. Med sig har de pojken från drömmen. Men landet har sorg, deras tronarvinge har dödats av Manor, en pojke med hundhuvud...

Kommentar: När jag var mindre, så läste jag w.i.t.c.h tidningarna och jag älskade dom! Men efter ett tag tröttnade jag och dom blev mest liggande olästa. Sedan fick jag upp intresset för dem, men eftersom jag missat så mycket av serien så känndes det jobbigt att "hoppa" in igen. Därför började jag köpa böckerna, så får jag ta del av deras äventyr, som fristående historier.

Men, nu till denna bok. Den var helt okej, välskriven och hade en bra historia. Den innehöll som bekant, för alla som läst böckerna eller tidningarna - kärlek, magi, vänskap och äventyr. En lättsam bok att läsa!

Läs den, om du vill ha en lättsam, kort och halvspännande bok att läsa.

Fakta:
Titel: Ebenholtspyramiden
Författare: Ruben Eliassen
Serie: W.I.T.C.H.
Orginalspråk: Norska
Orginaltitel: Ibenholdt pyramiden

Förlag: Damm förlag AB
Antal sidor: 126
Utgivningsår: 2006
Första meningen: Solen brände honom i nacken och varenda muskel i hans kropp skrek av smärta.
ISBN: 91 7130 374 X

Jag ger den: /10

Mina filmer

Jag tänkte göra en lista på alla filmer jag äger, listan kommer fyllas på allt eftersom jag köper/får nya filmer! :)

1-20

13 snart 30
1408


A

Adventures Of Ichabod and Mr. Toad, The
Alice i Underlandet
Aristocats
Aladdin
Atlantis - En försvunnen värld
Alla Älskar Långben
Aladdin och Rövarnas Konung
A Walk To Remember
Allt för min syster
A Cinderella Story - Once upon a song
All the boys love Mandy Lane

Astrid Lindgrens jul
Anastasia

B

Bambi
Bernard & Bianca
Bernard och Bianca i Australien

Björnbröder
Björnbröder 2
Black Swan
Bratz - The movie
Bröllopsfixaren

Brödera Grimm
Berätta inte för någon
Borta med vinden
Black Beauty
Beyond Borders
Barbie - i Nötknäpparen
Barbie - som Rapunzel
Barbie - i Svansjön
Barbie - som Prinsessan och Tiggarflickan
Barbie - Fairytopia
Barbie - Mermaidia
Barbie - och Pegasus Förtrollning
Barbie - och de 12 Dansande Prinsessorna
Barbie - som Öprinsessan
Barbie - i En julsaga
Barbie - ett Modeäventyr
Barbie - Dagbok
Barbie - presenterar Tummelisa
Barbie - och de Tre Musketörerna
Barbie - & Diamantslottet
Bandidas


C

Cleopatra
Calcium Kid, the


D

Den lilla sjöjungfrun
Dumbo
Den lilla sjöjungfrun II - Havets Hemlighet
Dear John
Den otroliga vandringen
Den otroliga vandringen II - På rymmen i San Francisco
Dagboken - Jag sökte dig och fann mitt hjärta

Due Date
Dirty Dancing
Draktränaren
Duplex


E

En Extremt Långbent Film
Eclipse, (the twilight saga)
En prinsessas Dagbok
En prinsessas Dagbok 2 - Kungligt uppdrag
En askungensaga
En djävulsk romans
En djävulsk romans 2
En djävulsk romans 3 - trejde gången gillt..

Elizabethtown - kärleken är en resa
En galen dag i New York
Eragon
En underbar dag

F

Fantasia - the original classic
Filmen om Nalle Puh
Fantasia 2000

Farbror Joakim och Knattarna i Jakten på den försvunna lampan
Flicka - den bruna mustangen
Flicka 2 - Vänner för alltid
Finding Neverland

Freaky Friday
Från andra sidan
Flicka med pärlörhänge

Fantastic 4
Firewall
Flightplan

Förnuft och Känsla

G

Grown Ups
Gustaf
Gustaf 2
Getting There


H

Herkules
Hur man blir av med en kille på 10 dagar
Hachiko - En vän för livet

Hannah Montana - The movie
Heat
Honey
Hund-Tricket
Harry potter och fången från Azlaban (2-disc specialutgåva, dvd)
Holiday, the
Harry Potter och de vises sten
Harry Potter och hemligheternas kammare
Harry Potter och fången från Azkaban (Blu ray)
Harry Potter och den flammande bägaren
Harry Potter och fenixodern
Harry Potter och halvblodsprinsen
Harry Potter och dödsrelikerna del 1
Harry Potter och dödsrelikerna del 2
Heart Breakers

I

I hennes skor


J

Janne Långben - The Movie

John Tucker Must Die
Just Friends

K

Kejsarens Nya Stil
Kogänget
Kalle Anka 75-års jubileumsutgåva
Knight And Day

King Arthur (2004)
Kvällen före jul
Kill Bill

L

Lilo & Stitch
Lilla kycklingen
Letters to Juliet
Last song, the
Lilla Jönssonligan på Kollo
Lilla Jönssonligan & Stjärnkuppen


M

Melody Time

Make Mine Music
Micke och Molle
Mästerdetektiven Basil Mus
Mulan
Mulan 2
Musse, Kalle, Långben - De Tre Musketörerna
Musse Pigg och hans vänner firar jul
Marley & jag
Mamma Mia, the movie
Mona lisas leende
Mitt liv som popstjärna
Music and lyrics
Min Låtsasfru
Mean Girls
Mirrors 
Man about town
Musses jul i Ankeborg

Mysteriet på Greveholm
Mr. & Mrs. Smith
Mysteriet på Kyrkogårdsön


N

Nalle Puh - Jullovet
New moon, (the twilight saga)
Natt på museet
Niko - På väg mot stjärnorna

Narnia - Häxan och lejonet

O

Oliver & gänget

Omen, the (1976)
Orange County

P

Pank och fågelfri
Pinocchio
Pocahontas
Prinsessan och Grodan
Puhs film om Heffaklumpen
Pirates of the Caribbean - Död mans kista
Pirates of the Caribbean - Vid världens ände
Proposal, the
Perfect Man, the

Prinsessan Sissi (avsnitt 1-8)
Pettson & Findus - Katten och Gubbens år
Pettson & Findus - Kattonauten
Pettson & Findus - Tomtemaskinen
Pettson & Findus - Glömligheter
P.S. I Love You
Prinsen & jag


Q

R

Robin Hood (Disney)
Ringaren i Notre Dame
Ringaren i Notre Dame II
Remember Me
Raise your voice

Red Riding Hood

S

Skönheten och Odjuret

Snövit och de sju dvärgarna
Saludos Amigos

Svärdet i stenen
Skattkammarplaneten
Sängknoppar och Kvastskaft
Scooby-Doo, the movie
Skruva den som Beckham
She's the man
Systrar i Jeans
Systrar i Jeans - Andra sommaren
Sova med fienden 
Shanghai Noon
Shanghai Knights
Speaking of Sex

Sunes jul
School of Rock
Star Trek (2009)
Syskonen Baudelaires Olycksaliga Liv

Stallkompisar (avsnitt 1-4)
Spirit- Hästen från vildmarken
Simpsons, the - Gone Wild
Scream
Scream 3
Saw
Saw 2
Saw 3 
Shrooms

T

Törnrosa
Three Caballeros, the
Taran och den magiska kitteln

Tarzan
Tarzan 2
Twilight

Taken
Tjejen som föll överbord
Trolltider
Tvillingarnas vilda äventyr
Tvillingarnas äventyr på Bahamas
Traffic

U

V

Vilddjuren
Världarnas krig
Vad kvinnor vill ha


W

Welcome to the Rileys
What a girl wants
Whip it
Watchmen
Winning London

Wedding Day, the

X

Y

Z

Zuper Zebran


Å

Ä

Ö

   

Mitt liv i filmer


Jag har kikat på några filmbloggar (som det finns alltför få av!) och sett att en del har gjort en liten utmaning att man lägger upp en film för varje år man levt! :) Alltså, eftersom jag är född 1992 så startar jag med en film som släpptes det året, 1993 en film som släpptes det året osv. fram till 2012. Så det tänkte jag göra nu! :) Fast jag vet inte om jag kan hålla mig till en film, så det kanske blir fler ^^ Men jag börjar med år 1992-1999 så kommer resten sen! :)

1992


 

Dessa filmer kom alltså året jag föddes, tyvärr hittade jag inga fler än dessa två som jag sett och tyckt va bra. Jag har inte heller sett hela änglagård men den fick vara med ändå! :)

1993

   

1993 kom det lite fler filmer som jag sett! :) Den otroliga vandringen har alltid varit en stor favoritfilm!

1994

    

1994 kom en hel del bra filmer! Bland annat en av de största disneyfilmerna någonsin - Lejonkungen!

1995


  

1995 var ett år då det inte släpptes så många filmer jag sett. Men dessa två älskade jag som liten!

1996

  

1996 släpptes det också två filmer jag älskade, Ringaren i notre dame och 101 dalmatiner. Scream är en given klassiker så den får också vara med! :)

1997

  

Dessa 4 är riktiga klassiker som jag tyckt mycket om! :)

1998

    

Ännu ett år med många riktigt bra filmer! Föräldrafällan har jag sett 100 gånger tror jag.

1999

   

Dessa filmer hör också till kategorin bland mina favoritfilmer! Superbra! :)


Nytt


Dessa är påväg hem till mig nu! :) Jag längtar så tills jag får hem dom! :)


                                  

19 frågor om böcker

Jag tycker om att göra olika enkäter, och jag hoppas att ni uppskattar att läsa dem! :) Men det gör att man reflekterar lite över sitt läsande, eller film-och serie tittande om det är en sådan enkät! :)

1. Den värsta läsupplevelse du haft?
Oj, vilken svår fråga! Oftast ser jag direkt om en bok inte tilltalar mig och då lägger jag den helt enkelt åt sidan och läser en annan! Jag kan nog inte ge något bra svar, tyvärr.


2. Vilken bok har påverkat dig mest hittills?
Hm... Sanna berättelser påverkar mig alltid mest, av den orsaken att de helt enkelt är sanna! Så En blomma i Afrikas öken av Waris Dirie och även Otryggare kan ingen vara av Bengt-åke & Agneta Cras är två böcker som påverkat mig mycket.


3. Har du läst någon bok som du blivit riktigt skrämd av?
Jag läste en bok förut om en tjej som gick på gymnasiet eller högstadiet, som blev mobbad och tillslut försökte ta sitt liv. Den boken skrämde mig, eftersom det är en sak som kan hända, och händer hela tiden. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad boken hette. Visst har några av Sagan om isfolket böckerna också skrämt mig, framförallt när jag började läsa dem när jag var 12-13 år.


4. Vad använder du som bokmärke?
Jag har ett bokmärke med Legolas från Sagan om ringen, som jag är jätte rädd om ^^ Fick det när jag var liten i en paketkalender och har använt det sedan dess. Fick dock ett jätte sött bokmärke i julklapp som är en kanin i tyg, men den har jag tyvärr tappat bort :(


5. När brukar du läsa? Hemma, på jobbet, på morgonen, på förmiddagen, på kvällen, innan du lägger dig…?
Jag läser när jag har tid! Just nu är det mycket i skolan, annars kan jag läsa en hel dag! Men som det är nu, läser jag någon gång mitt på dagen när jag tar en "paus" från pluggandet och även en stund på kvällen! :)


6. Vad var den första bok du läste?
Oj, det har jag ingen aning om. Men jag började läsa på allvar efter att min kusin visade mig Sagan om Isfolkets första bok Trollbunden när jag var 12-13, sedan dess läser jag hela tiden! :)


7. Vad är bättre, pocket eller inbundet?
Inbunden! Tycker inte om pocket alls faktiskt, men läser sådana ibland också! :)


8. Vilken bok läser du nu?
Nu läser jag Lugnet före stormen, 42e boken i Sagan om isfolket. (Som sagt så läser jag dom sakta och med mellanrum för att jag inte vill läsa klart dem på en gång!:) Men jag har snart läst ut den och då ska jag läsa första Harry Potter boken. Som jag faktiskt bara läst lite av för jätte länge sedan! 


9. Och vilken sida är du på?
s. 238 :)


10. Brukar du lämna “kännetecken” i dina böcker? (klottrar i dom, spiller mat/dryck på dom &
andra barbariska åtgärder?)

Nix, sällan det händer x) Jag är väldigt rädd om mina böcker då jag vill att de ska hålla för evigt! haha! :)


11. Påverkar titeln/omslaget dig om du överväger att läsa en bok?
Nja, ett fint omslag fångar min uppmärksamhet och påverkar mig kanske lite, men det är inte det som avgör om jag läser den eller inte :)


12. Sidantalet, då?
Lagom, inte för tunn och inte heller för tjock. 300-400 sidor är ganska lagom tycker jag :)


13. Brukar du bläddra fram till sista sidorna för att få reda på slutet?
Haha, jag har en tendens att alltid läsa den sista meningen, men inte mer än så! ^^


14. Finns det någon bok du läst flera gånger?
Oj, jag tror faktiskt inte det, det finns ju så många bra böcker som man vill upptäcka, då har man inte tid att läsa om de man redan läst! Fast jag kommer nog läsa om en del böcker så småningom ändå ^^


15. Har du råkat ut för någon olycka som böcker varit orsaken till?
Nix! :)


16. Brukar du sälja/ge bort dina böcker eller klänger du dig maniskt fast vid dem, även om det är någon bok du inte gillar?
Haha, jag är väldigt rädd om mina böcker. Men visst lånar jag ut några ibland, men jag blir väldigt ledsen om de blir borttappade.


17. Tar du med dig boken du läser på toa?
Nej


18. Just det, läser du i badrummet?
Nej.


19. Har du något boksystem? Skriver du upp vad du läser/ska läsa/ska köpa/köpt för böcker? Skriver du kanske till och med läsdagbok?
Nix, jag kan skriva upp böcker som jag vill köpa. Annars så fungerar väl bloggen som en liten läsdagbok. Men annars är det inte så strukturerat! :)


Bok: Jag är ingen häxaVad är det som har hänt? Och var befinner de sig?
   Ramona och Theo tittar förvånat upp. Framför dem reser sig ett stort bål och överst, på toppen, står en flicka i deras egen ålder fastbunden vid en påle. Folket runt omkring är klädda i ålderdomliga kläder och ropar samfällt: "Död åt häxan, död åt häxan!"
   De har plötsligt hamnat flera hundra år bakåt i tiden - mitt i häxförföljelserans tid. Vad ska de ta sig till?
   - Vi måste rädda henne" Utropar Ramona. Annars kommer hon att dö.
   Theo förstår genast vad hon menar, och innan någotn i folkhopen hinner reagera har de rest en stege mot bålet. Ramona skynder sig upp och lossar repen runt flickan. Nu gäller det bara att ta sig därifrån så fort som möjligt. Men de hinner inte långt...

Komentar: Efter att jag börjat läsa den här boken så förstod jag att detta var andra delen i en serie som handlar om Ramona och Theo. Men detta spelade ingen roll, eftersom varje bok är en avslutad berättelse, till skillnad från många andra serier. Jag kan tänka mig att man får en större uppfattning om personernas relationer till varandra, om man läser hela serien från början, men det fick man snabbt reda på ändå, så därför spelade det ingen roll, att jag inte läst den tidigare boken.

Den här boken var lättläst och det gick snabbt att läsa ut den. Det var korta kapitel och en väldigt skön läsning. Dock så kan jag inte påstå att jag tyckte att den var jätte bra. Är man lite yngre än mig, i 13-års åldern, så kanske man uppskattar den här boken mer. Eller så är jag helt enkelt insnöad på Sagan om isfolket - och Margit Sandemos sätt att beskriva häxförföljelserna. Sandemo har, likt Kimselius, forskat kring häxförföljelserna och tagit reda på mycket fakta till sina böcker - vilket jag tycker är väldigt roligt. Men ingen "historie"- bok jag hitills läst har varit lika bra som Sandemos böcker. Därför är jag kanske lite orättvis mot den här.

Den var trevlig att läsa och en skön "koppla av" bok. Även om det är en del "spänning" i den här boken, så skulle jag dock inte rekomendera den om man är ute efter en riktigt spännande bok. Men jag rekomenderar den till yngre tonåringar, för det är en trevlig bok att läsa.

Fakta:
Titel: Jag är ingen häxa
Författare: Kim M. Kimselius
Serie: Theo och Ramona
Orginalspråk: Svenska
Orginaltitel: Jag är ingen häxa

Förlag: Wahlströms
Antal sidor: 175
Utgivningsår: 1998
Första meningen: - Nej, inte nu igen! ropade Ramona förtvivlat.
ISBN: 91-32-13978-0

Jag ger den: /10

Bokhyllor


När jag och Henrik, min sambo, flyttar till ett hus, så ska vi ha ett litet bibliotek! :) Det har i alla fall jag bestämt, och jag tror att han har gått med på det! x)

Jag har nämligen bara en bokhylla i vår lägenhet och den är överfull med böcker, de ligger på varandra och det är ett under att bokhyllan inte har rasat ihop av tyngden! :P Dessutom har jag en del böcker kvar hos mina föräldrar! :P

I alla fall, så ska vi ha ett rum i vårt hus med jätte fina hyllor (gärna platsbyggda) och sköna soffor där man kan sitta hela dagarna och läsa! :)

Lite inspiration! :) Bilderna är lånade här

Present tips


Igår var jag på kalas hos min kusin som fyllde 23 år! :)
Jag har märkt att det är väldigt många som fyller år nu i början av året så därför tänkte jag skriva lite present tips :) Så vi börjar med några tv-serier! :)

Till Systern/flickvännen:

  

Alla dessa serier har jag sett, och alla är riktigt bra. Så dessa är väldigt säkra kort! :)

Till brorsan/pojkvännen:

  

Av dessa har jag sett "the walking dead", som jag tycker är jätte bra! Några avsnitt av "True blood" som också är bra! "Dexter" har jag inte sett, men min sambo älskar "Dexter" och den har fått jätte mycket bra kritik!

Till Mamma:

  

"Desperate housewives" har jag sett några avsnitt av men aldrig följt, men det jag sett är jätte bra! Min sambo följer dock denna serie och han gillar den jätte mycket! "Medium" älskar jag! Det är en serie som man inte måste ha sett varje avsnitt av, även om det är roligast då. Även denna älskar jag! "Downton Abbey" har jag aldrig sett, men har hört att den ska vara jätte bra! :)

Till pappa:

 

"Lost" har jag bara sett några avsnitt av, men helt klart en bra serie! "Criminal Minds" är helt klart den bästa "polis" serien enligt mig! Vänner vet ju alla om att den är kalasbra! :)

Till Lillebror/lillasyster:

  

"Nalle Puh" är helt underbar, en av Disneys absolut bästa och sötaste karaktärer! Nu går det att köpa DVD:er med korta och bra avsnitt till den lilla! Helt klart ett bra köp! :) "Angelina Ballerina" var en av mina favoriter när jag var liten. Jag älskade henne! "Byggare Bob" är ett säkert kort, vem kan inte älska alla fina karaktärer som är med i den? Alla dessa filmer/serier är bra, själv är jag så skeptisk till många av dagens barnprogram, men köper ni dessa till barnen lovar jag att dom blir glada! :)

Snygging!

Ända sedan jag såg Sagan om ringen för första gången så har jag älskat den här snyggingen. Jag hade mitt rum tapetserat med bilder på honom och jag drömde om honom dag som natt. i Sagan om ringen spelade han alven Legolas, som jag dessutom döpte min hamster till som jag fick när jag fyllde 12. Senare kom att att spela en ännu snyggare snygging... :DWilliam (aka. Will) Turner i Pirates of the Carribean. Dock är han nog ändå snyggast som "sig själv"! :)Jag har nog aldrig varit så besatt av en man, så som jag var av Orlando när jag var liten! Jag hade bland annat en affisch på honom ovanför min säng inramad av en ljusslinga med hjärtan. Och varje gång innan jag skulle gå och lägga mig så pussade jag affischen och sa "god natt". Haha! x)

Jag kan fortfarande påstå, att jag nästan aldrig sett någon som är snyggare än honom. Och jag tycker det är så roligt att han fått en liten söt bebis tillsammans med en annan snygging, Miranda Kerr! :)Dom är så fina tillsammans, även om jag velat ha honom för mig själv ;)

Bok: Kulla-Gulla på blomgården

Många av Kulla-Gullas läsare har undrat över hennes första år, innan hon kom som hjälpehjon till Karlberg på Kullatorpet. Här är berättelsen om hur Gulla vid 7 års ålder auktioneras bort och kommer som hjälpehjon till Hermansson på Blomgården. Där stannar hon tills hon blir 12.
Mor på gården ligger sjuk sen femte barnet föddes och det blir Gulla som får ta hand om barnen och inomhussysslorna. Hon får också lära sig mjölka och sköta djuren. Familjen på Blomgården får även glädje av vad Gulla lärt om läkande örter av Syster Anna på barnhemmet.


Komentar: Kulla-Gulla är en serie böcker som har berört många flickhjärtan under flera år. Jag vet att min egen mamma var fast i dessa böcker när hon var ung. Det är en fin bok och en fin berättelse om den lilla flicka som vi lär känna i Martha Sandwall Bergströms bokserie om Gulla.

Kulla-Gulla på Blomgården är egentligen inte den första boken i Kulla-Gulla serien. Men eftersom Kulla-Gulla läsarna ville veta mer om det som hände Gulla som barn, bestämde sig författaren för att skriva en bok som utspelar sig innan de andra böckerna. Men jag valde ändå att läsa denna bok först, eftersom det är den första boken - tidsmässigt.

Jag skulle önska - att jag kunde ge denna bok toppbetyg, för det är en så fin och söt historia. Men då skulle jag ljuga, för denna bok är egentligen väldigt händelselös. Det är en ganska "svag" historia och det händer inte särskilt mycket. Så de personer som söker efter en händelserik bok där man sitter på nålar under hela bokläsningen, får tyvärr lägga Kulla-Gulla åt sidan och ägna sig åt någon mer spännande och händelserik bok. Men de personer som vill koppla av med en fin berättelse och komma iväg från vardagens stök kan jag rekomendera denna bok. Man får ett perspektiv om hur livet var i Svergie i början av 1900-talet och man lär sig uppskatta vardagens små underverk. Kulla-Gullas liv är hårt - vilket ger oss möjligheten att uppskatta vårt egna liv, lite mer.

Fakta:
Titel: Kulla-Gulla på Blomgården
Författare: Martha Sandwall Bergström
Serie: Kulla-Gulla
Originalspråk: Svenska
Originaltitel: Kulla-Gulla på Blomgården

Förlag: Bonniers junior förlag AB
Antal sidor: 152
Utgivningsår: 1986
Första meningen: Från staden med barnhemmet måste Hermanssons snälla häst, som också hette Snälla, trava flera timmar framför skjutsen, innan de nådde Blomgården, där mor i stugan ivrigt väntade.
ISBN: 91-48-37609-4

Jag ger den: /10


 


Söta parSeth och Summer från the O.C.Aria och Mr. Fitz
(eller Ezra Fitz) från Pretty Little Liars


Elena och Stefan från the Vampire Diaries


Damon och Elena från the Vampire Diaries
(jag kan fortfarande inte bestämma mig om hon ska ha Damon eller Stefan ;)

Film: Black SwanRegisserad av Darren Aronofsky (The wrestler) och med oscarbelönade Natalie Portman i huvudrollen har denna utmanande psykologiska thriller hänfört både publik och kritiker, samtidigt som den blivit årets stora filmattraktion. Portman gör sitt livs rollprestation son Nina - en förbluffande begåvad, men farligt labil, ballerina på väg att nå stjärnstatus. Pressad till bristnigsgränsen av sin pådrivande konstnärliga ledare (Vincent Cassel) samt av hotet från en förförisk rival (Mila Kunis), börjar Nina förlora sitt redan klena grepp om verkligheten. Allteftersom pressen ökar tappar Nina kontrollen öer sin förtärande besatthet och hon slungas in i en mardröm som inte bara hotar hennes förstånd, utan även hennes liv.Kommentar:
Det var flera veckor sedan jag såg den här filmen, men orsaken till att jag inte skrivit om den än är helt enkelt för att jag inte vet vad jag tycker om den..

Jag hade hört så mycket positivt om den, så mina förväntningar var väl skyhöga, så jag antar att det kan bero på det. Jag förstå hela grejen med filmen, hon har någon form av psykos och lever i en fantasivärld som håller på att ta knäcken på henne. Så mina tvivel på filmen har inte att göra med att jag inte förstår den. Jag tycker bara att den är lite konstig och överdriven.

Sedan mår jag så extremt dåligt när jag ser Natalie Portman i huvudrollen, hon är så extremt smal så jag inte ens klarar av att se henne när hon visar ryggen eller magen. Jag förstår att hon inte kan vara stor när hon dansar balett, men hon har inte heller en muskel på kroppen vilket borde vara en självklarhet om hon ska kunna ha en sådan kroppskontroll och styrka.

Dock tycker jag att hon gör rollen som Nina jätte bra. Hon är superduktig och jag har svårt att tänka mig att någon annan skulle kunna göra rollen bättre..

Jag antar att jag måste se filmen en gång till och se om jag får någon uppfattning om filmen då, för nu vet jag tyvärr inte vad jag ska säga och därav betyget. Så efter att jag sett den en gåg till kanske jag kan ge den ett mer rättvist betyg.Fakta
Titel:
Black Swan
Skådespelare: Natalie Portman, Mila Kunis och Vincent Cassel
Regissör: Darren Aronofsky
Serie: -
Genre: Drama, mysterie, thriller

Språk: Engelska
Orginaltitel: Black Swan
Release: 2011
Land: USA
Längd: 108 min.Jag ger den: /10

Hamilton premiären


Min mamma hade fått en inbjudan till premiären av Hamilton - i nationens intresse, den 24e (har jag för mig)! Så hon frågade om jag ville gå med henne, för hon fick ta med sig en vän! Så givetvis ska vi gå! :D

Först kommer vi bli bjudna på middag och lite mingel och sedan ska vi gå till biografen! Ska bli så roligt!


Bok: Demonernas fjäll(OBS. Har ni inte läst de tidigare böckerna, men tänkt att göra det, låt bli att läsa detta)


Sagan om isfolket - Ättlingar till den onde Tengel, som hade ingått en pakt med djävulen..
Nataniel Gard var den som blivit utvald att leda kampen mot Isfolkets onde stamfader, men för att klara detta måste han få hjälp, och det var den svårt drabbade Tova Brink och Ellen Skogsrud som blev hans närmaste allierade. Men skulle Tengel den onde låta sig besegras, måste alla tänkbara resurser sättas in i striden.
Därför samlades hela släkten vid Demonernas fjäll, där mycket skulle avslöjas - både på gott och ont..

Komentar: Detta är den 41a boken i serien om Isfolket. Det innebär att jag endast har 6 böcker kvar innan serien är slut. Vilket känns ganska tungt.

Jag började läsa den här serien för några år sedan och jag älskade den från första raden. Den innehåller allt man kan begära, kärlek, ondska, magi, övertro och vänskap.

Den här boken utspelar sig till största del under en och samma kväll. Vi får följa med i berättelser tillbaka i tiden och följa släktträdet innan Tengel den Gode. Vi får veta mer om Tengel den Ondes liv och hans tid i Isfolkets dal. Vi får följa hans barn och barnbarn och deras avkommor fram till Tengel den Gode, där första boken i serien börjar. Vi får veta allt, som kan vara viktigt för Nataniel och de andra utvaldas kamp mot den onde stamfadern.

Jag älskar den här serien och den här boken är inget undantag. Dock kan jag tycka att det kändes lite långdraget att läsa, när allt utspelar sig under samma kväll. Dock så får man höra olika historier som utspelar sig vid diverse tidpunkter, men trots det så känns boken lite ansträngd och utdragen. Men, det var jätte roligt att få gå tillbaka i släkten och följa de som levt tidigare än Tengel den Gode. Man fick en del förklaringar och en hel del frågetecken rätades ut.

Ni som ännu inte läst Sagan om Isfolket (men endå läst min lilla recention^^) - Gör det. Ni kommer inte bli besvikna. Det är lite avskräckande med 47 st böcker i en enda serie, men tro mig, ni kommer älska varenda bok - och bara vilja ha mer!

Fakta:
Titel: Demonernas Fjäll
Författare: Margit Sandemo
Serie: Sagan om Isfolket (41)
Orginalspråk: Norska
Orginaltitel: Demonenes fjell

Förlag: Boknöje ab
Antal sidor: 252
Utgivningsår: 1988
Första meningen: Det rådde en underlig dager den vårkvällen 30 april 1960.
ISBN: 91-7710-286-X

Jag ger den: /10

Jösses, det har dött folk där inne!


Rubriken är tagen ur boken som jag just nu läser, närmare bestämt Lugnet före stormen 42e boken i serien Sagan om isfolket.

För er som inte har hört talas om Sagan om isfolket tidigare så kan jag tala om att det är en serie på 47 böcker skriven av Margit Sandemo, som utöver Sagan om isfolket även gjort flera andra bokserier och även en del fristående. Jag började läsa dessa böcker för flera år sedan, det var egentligen dessa som satte igång min läsning på allvar. Orsaken till att jag inte är klar än, är för att jag läst sakta med flit, jag vill ju inte att denna underbara serie ska ta slut! Jag har läst en bok i serien, sen läst flera andra emellan och sedan en till, bara för att jag inte vill läsa klart dem på en gång! :)

Jag rekomenderar verkligen alla att läsa dessa böcker för de är så bra! Jag har till och med fått min sambo att börja läsa dem och han har tidigare knappt läst en bok i sitt liv, men nu är han redan på 6e boken! :)

Dessa böcker har fått både ris och ros av olika recensioner jag läst om dem. Margit har blivit kallad för "snusktant" för hennes "porrböcker för småflickor", men helt ärligt så har inte dessa personer särskillt stor koll. Trots de sexuella delarna som många verkar fokusera på, så passar dessa böcker de flesta! Dessutom skulle jag aldrig kalla dessa delar för "porriga" eller vulgära och klarar man nu inte av dessa delar, hoppa över dem!

Dessa böcker innehåller kärlek, vänskap, magi, trolldom, äventyr, spänning, skräck - ALLT!

Snart kommer jag lägga upp en recension på boken innan den jag läser nu, Demonernas fjäll, som jag har på min gamla bokblogg. Så får ni läsa lite mer där! :)


Äntligen!


I Fredags släpptes äntligen nya avsnitt av Pretty Little Liars i USA! Det var på tiden, för nu har jag längtat och väntat länge! Så nu hoppas jag de hunnit komma till Sverige, för nu är jag allt sugen på att se det igen! :D


Bok: Fallen ängel


(Bilden är lånad här)

Med sitt hånfulla leende och ögon som ser rakt igenom henne, fångar Patch omedelbart Noras uppmärksamhet. Om än mot henner vilja och absolut mot allt bättre vetande. Patch dyker upp överallt i Noras liv, och verkar dessutom veta mer om henne än hennes närmsta vänner. Nora måste välja; ge upp sitt motstånd och bli hans eller fly så långt bort det bara går. Men när sanningen om Patch börjar gå upp gör henne är det för sent att fly...

Kommentar: Jag tyckte att den här boken var jätte bra! Det var fantasy, kärlek, vänskap, hat, begär och allt, i en och samma bok! Det blev en fantastisk upplevelse att läsa boken och författaren skrev med en sådan inlevelse att man blev en del av boken! Det kändes som att man tog plats i Nora och upplevde det hon upplevde, det är skickligt av en författare!

Dessutom är författaren duktig på att beskriva miljö, känslor och personer. Man får en bra bild av miljön, olika sinnesstämningar och dessutom en bra bild av hur, framförallt huvudpersonerna, ser ut och även deras personligheter.

Lär den, ni kommer inte bli besvikna!

Fakta:
Titel: Fallen ängel
Författare: Becca Fitzpatrick
Serie: Ängel
Orginalspråk: Engelska
Orginaltitel: Hush, hush

Förlag: B. Wahlströms
Antal sidor: 288
Utgivningsår: 2010
Första meningen: Chauncey befann sig tillsammans med en bonddotter vid floden Loires gräsbevuxna bankar när stormen rullade in, och eftersom han låtit sin valack strosa fritt på ängen fick han återvända till slottet till fots.
ISBN: 978-91-86587-92-5

Jag ger den: /10Film: allt för min systerVad håller ihop en familj? Nick Cassavetes, regissören till "Dagboken" och "John Q", visar återigen sin känsla för berättelser om djupa mänskliga relationer i denna inspirerande film om en kärleksfull familj - utmanad och förenad - av ett barns sjukdom. Cameron Diaz, Abigail Breslin, Alec Baldwin mfl skapar en fantastisk känsla i berättelsen om 11-åriga Anna Fitzgerald, född för att vara donator till sin leukemidrabbade äldra syster, men som till slut kräver rätt att bestämma över sin egen kropp. Hennes kamp för frihet att välja kanske splittrer familjen eller, är det första steget mit verklig tillgivenhet, värdighet och vad der betyder att vara en familj.Komentar:
Det är svårt att hålla ögonen torra när man ser på en film om ett cancersjukt barn och föräldrarnas kamp att hålla barnet vid liv. Om de barn som hamnar i skuggan av sjukdomen och kampen att räcka till. Den här filmen är djup och vacker, och handlar om något som är mycket svårt att ta till sig.

Det här är en film om kärlek, synen på döden, vänskap, familj, trohet och livet. Det är en film som berör och har en mening. Skådespelarinsatserna är jätte bra. Carmeron Diaz gör en jätte bra roll som en mamma som gör allt för att rädda sitt barn. Abigail Breslin spelar systern till den cancersjuka Kate, den som är ämnad, skapad, att rädda livet på sin syster, med de rätta generna. Jason Patric spelar pappan, som vill sina båda döttrars bästa och som gång på gång ställer sig frågan om det är rätt att offra sin ena dotters möjligheter till ett liv (med allt vad det innebär, fotboll, lek osv) för att rädda sin systers liv. Evan Ellingson spelar brodern, som hamnar i skuggan av sina systrar, men gör likväl en betydelsefull roll. Sonen som hade behövt all uppmärksamhet, men inte fick någon. Och givetvis Sofia Vassilieva, som spelar den cancersjuka Kate. Flickan som vill göra så mycket, men med allt för många begränsningar pga. sin sjukdom. Hon är även den kärleksfulla och förstående som ser sina syskon och dess behov av uppmärksamhet.

Se den här filmen. Den är berörande.Fakta
Titel:
allt för min syster
Skådespelare: Cameron Diaz, Abigail Breslin och Alec Baldwin
Regissör: Nick Cassavetes
Serie: -
Genre: Drama

Språk: Engelska
Orginaltitel: My sister's keeper
Release: 2009
Land: USA
Längd: 109 min.


alla bilder är lånade här

Jag ger den: /10

30 frågor om tv-serier

Jag hade ju tänkt att den här bloggen skulle innehålla en hel del om tv-serier också, men det blev lite svårt märkte jag, då det inte är det lättaste att skriva recensioner. Så det får bli lite allmänna inlägg om mina favoritserier, frågor och annat! :)

1. En serie som aldrig borde ha lagts ner?
Svår fråga. Visserligen kan man inte köra en tv-serie i oändlighet. Men jag älskar Sex and the city, så den hade ju gärna fått fortsätta lite till! :)

2. En serie som du önskar att fler personer tittade på?
Pretty Little Liars, en helt underbar och spännande serie!

 3. Favoriten bland de nya serierna för säsongen?
The Vampire Diaries, jag vet att det inte är en särskillt ny serie, men den är ny för mig. Och har blivit en av mina favoriter!

4. Din favoritserie någonsin?

The vampire diaries, Sex and the city, The O.C. och Pretty Little Liars

 5. En serie som du hatar?
Oj, jag hatar ingen serie. Jag skulle aldrig få för mig att se en serie jag tyckte var dålig. Men jag har svårt för humorn i tex. South park och Family Guy, som sagt så hatar jag ingen av dem, men är inget jag vill börja följa heller.

 6. Ditt favoritavsnitt av din favoritserie?
Oj, ska man kunna namnen på avsnitten? Jag kommer faktiskt inte på någon..

7. Minst favoritavsnitt av favoritserie?
ohm.. det avsnitt jag tycker sämst om från min favorit serie? Konstig formulering. Men jag vet faktiskt inte..

 8. En serie som alla borde titta på?
The vampire diaries

 9. Bästa scenen någonsin?

Oj. svår fråga. Men jag älskar scenen i The O.C. När Summer säljer kyssar i skolans caféteria och Seth går upp på podiet och bekänner sin kärlek till Summer inför alla som är där.

 10. En serie som du inte trodde att du skulle gilla men slutade upp med att älska?
The Vampire Diaries, Jag vet inte hur länge min kompis Linnea pratade om den här serien, hur bra den var och att jag borde se den. Men det tog väldigt lång tid innan jag gav den en chans och upptäckte hur bra den faktiskt var!

11. En serie som gjorde dig besviken?

CSI - Criminal Minds är mycket bättre tycker jag.

 12. Ett avsnitt du har sett mer än 5 gånger?
Några Sex and the city avsnitt och några avsnitt av the OC. från första säsongen.

 13. Favoritserie från barndomen?
Trasdockorna, Arhtur, prinsessan Sissi och Mumintrollet!

14. Manlig favoritkaraktär?
Seth i the O.C., Stefan i The Vampire Diaries och Mr. Fitz i Pretty Little Liars.

15. Kvinnlig favoritkaraktär?

Samantha i Sex and the City, Aria i Pretty Little Liars, Lily i How i met you mother

 16. Guilty pleasure-serier?
Kan faktiskt inte komma på någon.

 17. Favoritminiserie?
Oj.. Jag kan inte komma på någon faktiskt.

 18. Favoritserie som började tidigare än 2000?
Sex and the City, började 1998 tror jag?

 19. Bästa cast?

20. Favoritkyss?
Den Seth gav Summer när han berättade om sin kärlek till henne. (Se fråga 9.)

 21. Favoritpar?
Aria och Mr. Fitz i Pretty Little Liars, Seth och Summer i The O.C. och Elena och Stefan i The vampire diaries.

 22. Favoritserieavslutning?
Hm.. Sex and the city tror jag :)


23. Mest irriterande karaktär?
Oliver i The O.C.

 24. Bästa citat?
Finns många bra, men just nu kan jag inte komma på något.

25. En serie som du planerar att titta på (gammal eller ny)?
Desperate Housewifes, Dexter, Vänner, How i Met your mother, two and a half men, Glee och Buffy.
(Har sett många avsnitt av alla dessa serier, förutom Dexter och Buffy, men vill se alla dessa från början till slut)

 26. Största OMG-ögonblick? 
Oj vad svårt, jag vet inte. 

27. Bästa pilotavsnitt?
The Vampire Diaries och Pretty little liars 

28. Första tv-besatthet?
The O.C.

29. Pågående tv-besatthet?
The vampire diaries och Pretty little liars! :)

 30. Sorgligaste karaktärsdöd?
Hm.. Marissa i The O.C.


Ps. listan har jag lånat här! :)


Film: TakenLiam Neeson spelar en före detta CIA-agent på jakt efter sin dotters kidnappare i denna intensiva thriller från manusteamet Luc Besson & Robert Mark Kamen (The Fifth Element och Transporter).

Bryan gav upp sitt jobb inom CIA för att kunna bo nära sin f.d. fru, Lenore (Famke Janssen - X-Men) och dotter, Kim (Maggie Grace - Lost) i Los Angeles. Han vet att han åsidosatt dem bägge och aldrig varit en närvarande pappa. Detta vill han råda bot på nu och det svider lite extra att fruns nye make är rik, trevlig och skämmer bort hans dotter rejält.

Bryan har dock svårt att koppla bort sitt förflutna och ser faror överallt. När hans dotter vill resa till Paris med en kompis motsätter han sig det bestämt, men ger efter för att vinna pluspoäng hos dottern, Hans värsta mardröm besannas dock när dottern blir kidnappad. Bryan har endast 96 timmar på sig att rädda henne från att säljas som prostituerad och troligen aldrig mer återfinnas i det oändliga sexträsket därute.
Komentar:

Jag tycker att den här filmen är jätte bra! Jag älskar Liam Neeson, för han gör rollen som den hämndlystna pappan så otroligt bra! Handligen i filmen är faktiskt övertygande och det blir till en bra och spännande action/crime/thriller film.

Jag gillar egentligen inte action filmer särskillt mycket och därför blev jag så förvånad när jag såg den här första gången och satt som på nålar ända till slutet. Denna film riktar sig antagligen till män, men jag tycker ändå att den passar kvinnor lika bra.

Jasg rekomenderar den här filmen till alla som uppnått en relativt hög ålder då den innehåller en hel del våldsamma scener. Men jag lovar er att ni inte kommer att bli besviken på denna, för det blev verkligen inte jag!

Se den!Fakta
Titel:
Taken
Skådespelare: Liam Neeson, Maggie Grace and Famke Janssen
Regissör: Pierre Morel
Serie: -
Genre: action, crime & thriller

Språk: Engelska
Orginaltitel: Taken
Release: 2009
Land: Frankrike, USA, US
Längd: 93 min.


alla bilder är lånade här

Jag ger den: /10

Nyårslöften - innan nästa år ska jag...


Böcker

* Läsa minst 1 bok på engelska
  - tro det eller ej, men jag har bara läst en handfull böcker på engelska i mitt liv, dessa var sådant vi var tvugna till i skolan. Men i år skall jag läsa minst 1.

* Läsa minst 4 böcker i månaden - 1 bok i veckan borde inte vara så svårt trots att jag pluggar 125 % på högskolan. De veckor jag är ledig från skolan, skall det bli mer! :)

* Läsa en av de böcker som stått längst i min bokylla - Ni känner igen det va? Några böcker som stått där länge, länge utan att ni rört dem. Endast kastat en blick på dem och tänkt: "Nästa gång.."

Filmer 

* Se minst 2 filmer som jag aldrig tänkt mig se - vem vet, man kan faktiskt upptäcka något helt nytt!

* Se minst 10 filmer som varken är amerikanska, engelska eller Svenska - Ärligt talat ser jag alldeles för sällan på filmer från andra länder än dessa.

* Se minst en "snyft" film i månaden - Jag har faktiskt aldrig sett "the notebook", men nu skall jag se den och en massa andra "snyft"-filmer, för det gör jag alldeles för sällan, jag är nog mer en skräck/thriller/komedi-tjej. Men nu skall det bli mångfald! :)


Ljuset på heden


Bilden är lånad här.

Roland var på väg hem från ett krig som hade tagit från honom alla illusioner. I den lilla byn Bretagne viskade folk om en dyster borg där det spökade, och berättelserna väckte Rolands nyfikenhet. Men han trodde inte att kvinnogestalten han såg i borgtornet var en gengångare.
Med tiden fick han höra hela historien, och greps av en stark längtan efter den ensamme, olyckliga flickan som måste sona andras synder. Men hon var inte den han trodde.

Kommentar: Nu har jag läst ännu en bok skriven av en av mina favorit författare. Boken innehöll, liksom de flesta av Sandemos böcker, mystik, kärlek, hemligheter och spänning.

Dock måste jag faktiskt ge boken lite negativ kritik, vilket är ganska ovanligt när det är en Sandemo bok. Jag blev ganska besviken på texten på ryggen av boken, som gjorde att jag förväntade mig en ganska stor och spännande upplösning. Men det kom aldrig. Dessutom så stämmer karaktärerna på bokens framsida inte alls överens med beskrivningen av personerna i boken. Vilket Sandemo antagligen inte kan göra något åt. (?) Då jag tror att hennes åsikter inte spelar alltför stor roll när det gäller omslaget. (Rätta mig om jag har fel!) Men det störde mig en del, då jag brukar titta på omslagen för att skapa mig en bild av karaktärernas utseenden.

(Varning för spoiler)
Dessutom tycker jag att boken lade en alldeles för stor tyngd vid utseendet på en av karaktärerna i boken. För, Herre Gud, så farligt är det inte om en människa inte ser ut så som man förväntat sig. Det får boken att bli en aning ytlig och ... ja, lite små löjlig.

Men, som den Margit Sandemo fantast jag är, så måste jag säga att boken ändå var läsvärd! Det var en bra handling och väldigt spännande. Jag läste ut boken på en dag, vilket dels berodde på att den var ganska tunn, men även för att den var läsvärd. Sandemo får en bra balans mellan äventyr, mysterie och kärlek. (Om man nu tycker om kärlek och känslor, annars gillar man antagligen inte denna bok)

Helt klart läsvärd! Läs den om du vill ha en lättläs, spännande och kärleksfull bok!

Fakta:
Titel: Ljuset på heden
Författare: Margit Sandemo
Serie: Sandemo-serien (Bok 31) Obs. Alla böcker i serien är fristående.
Orginalspråk: (Framkommer ej)
Orginaltitel: (Framkommer ej)

Förlag: Boknöje
Antal sidor: 156
Utgivningsår: 1981
Första meningen: Till slut måste han erkänna det: Han hade ridit vilse.
ISBN: 91-7710-582-6

Jag ger den: /10

RSS 2.0