Serier

 
Jag tänkte att jag skulle visa vad jag tittar på för serier nu för tiden :)
 
The Secret Circle är det nya tillskottet i min "tittar på nu" lista. Serien baseras på en bok? av samma förfatarinna som the Vampire Diaries, så det kändes som en självklarhet att se denna! Har bara sett 6 avsnitt hitills, så vi får se vad jag tycker om ett tag :)
 
Criminal Minds har jag sett en hel del avsnitt av på sista tiden, dock har jag inte sett det "från början" utan bara tagit ett avsnitt som låter spännande, men jag ska absolut se den från början. Den bästa "polis" serien enligt mig! :)
 
 
 
Är i mitten av säsong 2 av Gilmore Girls. En ganska händelselös och "tråkig" serie, men ändå kan jag inte sluta titta! :) Dom är ju för söta.
 
 
Lost har jag för tillfället lite Hat-Kärlek till. Är på säsong 4a men har fastnat här. Serien har blivit sämre, från att ha varit otroligt bra till att bli.. tråkig. Men jag ska komma igång och se klart den snart!
 
 
Ja, tro det eller ej, men jag kikar fortfarande på rederiet. Är på säsong 9e, tror jag? Tappade räkningen för ett par säsonger sedan. Tror hela serien består av 22 säsonger! En klassiker som jag kikar på med min sambo, mest för att vi tycker att vi "borde ha sett den". Men en hellt okej serie, och man blir ju lite sentimental. Trots allt kommer jag ihåg när min mormor tittade på den när hon var barnvakt åt mig och min bror när vi var små.
 
 
The walking dead. Tyvärr är det ju säsongsuppehåll nu, men jag har börjat titta på den igen med min bror. Så vi ser den när han är här :) Han är nästan lika frälst som mig och min sambo. Snart har vi dock sett klart säsong 2, så då är det bara att vänta :/
 
 
 
 
Jag och min sambo såg sista avsnittet av Vampire Diaries här om dagen. Så jag tittar väl kanske inte på den just nu, men det får vara med i alla fall. Jag vet inte hur många tårar som föll vid sista avsnittet och jag kan inte vänta till säsong 4a!!
 
 
Pretty little liars som jag älskade så till en början börjar nu bli lite segt. Jag har ännu inte ens sett de två/tre? nya avsnitten som kommit, men jag ska...
 
Så, det här är de serier jag för tillfället ser på :)
 
 
 
 

Böcker jag vill ha :)

Tja, rubriken säger väl allt. Dessa böcker ska jag införskaffa mig om ett tag :)
 
 
 

Bok: Harry Potter och De vises sten

Sporlers! (om någon nu har lyckats undvika att se/läst den!)
 
Ja, nu var det äntligen dags för en bokrecention. Den här bloggen som skulle ha varit en bok och filmblogg har övergått till att bli nästan en 100 procentig filmblogg. Men här kommer en recention av en bok. Jag har även blivit så dålig på att läsa, även om jag läser lite då och då. Den här boken läste jag ut för flera månader sedan men inte tagit mig i kragen att skriva en recention än. Här kommer en beskrivning av boken, om någon inte skulle veta vad den handlar om ;)
 
Plötsligt händer det märkliga saker i den lilla staden! Mystiska stjärnskott på himlen och svärmar av ugglor mitt på dagen, katter som läser kartor och underliga människor som står i gathörnen och viskar. De viskar om en viss Harry Potter...
Föräldralöse Harry Potter bor hos sina elaka styvföräldrar och deras vidrige son. En helt ny värld öppnar sig för Harry när det visar sig att ha egentilgen är en trollkarl och börjar i Hogwarts skola för häxkonster och trolldom, en värls full av magi och spännande äventyr!
 
Kommentar:
 
Det är väl knappast en hemlighet att Harry Potter är en fantastisk bra film. Jag känner nog inte en enda person som inte har sett åtminstonde en Harry Potter film. Eller ja, kanske min farmor och farfar. Men det är inte lika många som läst böckerna, även om Harry potter är en av de mest lästa böckerna i världen.
 
Jag behöver knappast ta upp vad den handlar om, vilket även står här ovanför. Men läser man boken får man en mer utförlig bild av hur saker sker och man får även ta del av fler hädelser än de som händer i filmen. Man får en mer utförlig bild av karaktärerna, framförallt Rons och Harrys syn på Hermione som dom inte alls tycker om till en början. Man får även lära känna Rons bröder mer i boken, vilket är väldigt roligt! Dessutom så handlar nästan halva boken om innan han kom till Hogwarts, så det är roligt att få veta lite mer om det! :)
 
Själva boken är mycket väl skriven. Texten flyter på och man hakar inte upp sig en enda gång. Jag har aldrig läst en sådan välskriven och bra bok. Hon är fantastiskt duktig på att beskriva alltifrån miljöer till personligheter och utseenden.
 
Jag säger bara en sak, älskar du filmerna så kommer du älska boken 100 gånger mer. Tro mig!
 
Fakta:
Titel: Harry Potter och De vises sten
Författare: J.K. Rowling
Serie: Harry Potter (1an)
Orginalspråk: Engelska
Orginaltitel: Harry Potter and the Philosopher's Stone

Förlag: Tiden
Antal sidor: 378
Utgivningsår: 1997
Första meningen: Mr och mrs Dursley i nummer fyra på Privet Drive var med rätta stolta över att säga att de var helt normala.
ISBN: 91-7710-208-8
 
Jag ger den: 9/10

Film: The Host

Dotten och en pojke hon träffar nere i hållet där monstret har dem tillfångatagna.
 
Filmen utspelar sig i Korea där ett forskningsteam häller ut en mystisk vätska i Seoul's Han floden, som ger vatten till stadens befolkning. I vattnet utveklas ett monster som ser lite ut som en fisk med svans och ben. Filmen handlar om en pappa, som jag glömt namnet på, hans syskon och deras pappa, som jag också glömt namnen på. När pappans dotter tas till fånga av detta monster så tror familjen först att dottern är död. Men mitt i natten får pappan ett telefonsamtal från dottern vilket leder till att familjen försöker ge sig iväg och leta efter dottern. Problemet är dock att alla som varit i närheten av floden och monstret måste sitta i karaktän på ett sjukhus, vilket hela familjen gör. Men de lyckas ta sig ut och startar sökandet efter dottern.
 
Pappan och dottern när de flyr från monstret.
 
Filmen är en monsterfilm, som jag visserligen brukar tycka om. Dock har jag lite svårt för språket. Jag tycker inte att asiatiska språk är särskillt fina, även om vissa låter bättre än andra. Jag har överhuvudtaget ganska svårt för andra språk än Engelska, när det gäller film. Men jag ska inte bedömma filmen efter språket, eftersom det inte är särskillt rättvist!
 
Skådespelarna är helt okej. De är inte jätte bra, men de är heller inte dåliga. De är godkända med andra ord! :)
 
Hela familjen samlad.
 
När jag började se filmen tänkte jag "oj, den här kan det inte vara någon amerikanare som gjort", och mycket riktigt så har ressigören ett väldigt asiatiskt namn, men det står på fodralet att det är teamet bakom Pirates of the carribean och Superman Returns som gjort den. Men det kan ju lika gärna vara effekterna de gjort.
 
Jo, orsaken till att jag tänkte såhär var ju självklart för den Amerikanske mannen som tvingade den Koreanska mannen att hälla ut vätskan i vattnet från början. I Amerikanska filmer är det nästan alltid Amerikanarna som är de duktiga och snälla som aldrig gör så många fel. I alla fall om det handlar om fler länder. Men här fick man se att det minsann var en Amerikanarens fel att det gick som det gick. Fy skäms!
 
(Det är ju trevligt att se att även USA inte är perfekt.)
 
Monstret som dödar allt i dess väg.
 
Tyvärr är ju filmen inte särskillt bra. Den har komiska inslag blandat med monster. Tyvärr tilltalar inte filmen mig, men jag kan se att andra tilltalas av den. Jag tycker att den är rörig och lite kaotisk. Det som ska vara roligt blir inte roligt utan man sitter och skakar på huvudet. Filmen lyckas inte heller vara skrämmande, monstret i sig ser ut som en jättefisk på torra land. Med ett par ben och en svans förståss.
 
Nja.. inte något för mig i alla fall.
 
Fastern som, som tur är, är duktig på bågskytte.
 
Fakta
Titel:
The Host
Skådespelare: Bla. Kang-ho Song, Hie-bong Byeon och Hae-il Park
Serie: -
Genre: Komedi, Drama, Skräck, Triller, Sci-Fi

Språk: Koreanska och Engelska
Orginaltitel: Gwoemul
Release: 2006
Land: Syd Korea
Längd: 119 min
 
 
 
Världens sämsta trailer. Dålig kvalité. Vill ni se den så hoppa 40 sek in i trailen då det bara är reklam och text i början.
 
Jag ger den: /10

Film: Snow white and the huntsmanI fredags var jag på bio och såg den här filmen. Så här kommer äntligen en recention! :)

Varning för spoilers!

Filmen baseras på den klassiska sagan om Snövit och de sju dvärgarna, dock med lite förändringar. Snövit lever i ett slott tillsammans med sin mamma och pappa, allt är frid och fröjd och invånarna i staden som hör under slottet är lyckliga. När Snövits mamma dör, blir pappan förkrossad och gifter sedan om sig med en mycket vacker kvinna. Natten efter deras bröllop tar styvmodern livet av pappan och visar sitt "rätta jag". Hon är en ond häxa som efter mordet på pappan släpper in onda makter i slottet och staden. Hon låser in snövit i slottets torn där hon får sitta tills hon blir äldre.

Med i filmen finns givetvis den magiska spegeln, som talar om för styvmodern att hon är vackrast i hela landet. Vacker och ung är hon eftersom hon tar ungdomen och skönheten av flickor som lever i landet. När spegeln en dag talar om att Snövit är vackrast i landet blir styvmodern rasande. Men spegeln talar även om att genom Snövits renhet och skönhet kan drottningen hålla sig ung och vacker för alltid.

Men snövit lyckas fly och efter henne skickar styvmodern "the huntsman" som ska leta rätt på henne. Efter vägen stöter hon även på de sju dvärgarna och andra väsen. Med i filmen är även det klassiska äpplet.Filmen var bättre än vad jag trodde. Jag är inte ett så stort fan av Kristen Stewart, men hon fungerade helt okej i rollen som snövit. Även om jag hade hoppats på en bländande skönhet, eftersom snövit faktiskt är vackrast i landet! Och helt ärligt så är inte Kristen särskillt vacker. Däremot hade hon en mycket snygg motspelare, nämligen Chris Hemsworth. Även styvmodern, var vacker, vackrare en snövit själv, om jag får säga så ;) Hon spelades av Charlize Theron.

Filmen var som sagt helt okej. Jag tycker att dom har lyckats bra med att göra en spelfilm av den klassiska sagan som även är en av mina favorit Disneyfilmer. Miljöerna var mycket välgjorda, både den "döda" skogen och den mycket levande.För att kristisera Kristen lite mer, så tycker jag inte att hon riktigt passade som Snövit. Snövit som ska vara en påtagligt levande, snäll och omtänksam person hade behövt en lite mer "närvarande" skådespelerska. Jag tycker att Kristen passar mycket bra i rollen som Bella i Twilight filmerna eftersom hon är lite av en "död" person, utan mycket till personlighet. Men i rollen som Snövit blir hon alldeles för stel och livlös vilket enligt mig inte riktigt passar snövit. Men som sagt så tycker jag ändå att hon får det att fungera, även om det gjorde mig lite besviken.

Men jag tycker absolut att filmer var sevärd och jag rekomenderar er att se den! :)Fakta
Titel:
Snow white and the huntsman
Skådespelare: Bla. Kristen Stewart, Chris Hemsworth och Charlize Theron
Serie: -
Genre: Aktion, äventyr, drama och fantasy

Språk: Engelska
Orginaltitel: Snövit and the huntsman
Release: 2012
Land: USA
Längd: 127 min.
Jag ger den: /10

Nya filmer :)

Nu har jag äntligen införskaffat mig några nya filmer :)

Vi var förbi en sväng på dollarstore och där lyckades jag införskaffa mig 5 filmer för 100 kr. Charlies Änglar filmerna vet jag är bra, men de andra är chansningar :)

 


Förlåt!


Ännu en gång har det gått alldeles för lång tid mellan bloggandet!

De senaste veckora har jag bott i skolböcker eftersom jag haft två kurser som slutar idag. Dessutom har jag mått ganska dåligt, men idag ska jag på en undersökning på vårdcentalen. Jag har nämligen haft hjärtklappning och även oregelbundna hjärtslag från och till under en längre tid. Och jag har även haft svårt att andas. Så med tanke på att det går struma i släkten på mamma sida och hjärtfel på pappas sida (pappa opererade sig för en läckande klaff för några år sedan) så tänkte jag kolla upp det.

Jag har i alla fall sett många filmer på sista tiden, så när jag är på benen igen så ska jag skriva lite recentioner :)

RSS 2.0