Film: Ensam hemma

 

När Kevins familj åker på semester glömmer de en liten detalj: Kevin!

Den åtta år gamla Kevis McCallister (Macaulay Culkin) har blivit mannen av huset!

Kevin tar det kalt och istället för att leta efter sin föräldrar så dekorerar han huset inför julhelgen. Problemet är bara att två tjuvar försöker bryta sig in, Kevin som alltid reagerar mycket kallt, börjar nu att bygga fällor för att välkommna dem!

 

 
Det finns väl ingen som inte har sett den här underbara filmen! Jag tycker att den är underbar och passar perfekt som en julfilm. Men eftersom jag verkligen älskar julen så brukar jag titta på julfilmer året om! x)
 
Filmen handlar om Kevin och hans familj som ska åka på semester. Men samma morgon som de ska åka försover de sig och det blir riktigt stressigt innan de väl sitter på planet. När planet väl har lyft så upptäcker Kevins mamma att de har glömt Kevin hemma! Kevin själv njuter till en början fullt av att få vara ensam och göra precis som han vill! Men så kommer det två tjuvar som även de har upptäckt att Kevin är ensam hemma.
 
 
Filmen är jätte rolig, tycker jag! Den är så söt och jag älskar verkligen Kevin och hans sätt att "välkomna" tjuvarna! ;) Macaulay Culkin är som gjuten för rollen som Kevin och han är riktigt duktig på att spela honom!
 
Jag rekomenderar verkligen er andra att se den! Den är så söt och passar som sagt utmärkt som julfilm - men går även att se året om! :)
 
Fakta
Titel: Ensam hemma
Skådespelare: Bla. Macaulay Culkin, Joe Pesci och Daniel Stern
Serie: Ensam hemma 1
Genre: Komedi och familjefilm
 
Språk: Engelska
Orginaltitel: Home Alone
Release: 1990
Land: USA
Längd: 103 min
 
 
 
Jag ger den: 3/5 :)

Breaking Dawn trailer

 
Nu är den här! Breaking Dawns fullständiga trailer! Jag har som sagt alltid tyckt att Twilight filmerna varit medelmåttiga. Sevärda - men inte värda den hysteri som varit kring dem. Men efter att ha sett den här trailern så måste jag säga att jag är förvånad! Den verkar vara riktigt bra, så därför ska det bli roligt att se den! :)
 
 

Böckerna som jag beställde..

 
För några veckor sedan skrev jag att jag hade beställt några böcker från CDON. Jag tänkte ta kort på dem och lägga upp dem här men nu har min kamera försvunnit igen, så därför får det bli "stulna" bilder från CDON istället ;)
 
 
De 9 Vampire Diaries böckerna som finns ute fick det bli. (2 dubbelvolymer) Dock tror jag att de bara är de första fyra böckerna (De två dubbelvolymerna) som är skrivna av L.J. Smith och är "orginalberättelsen" som tvserien dessutom baseras på medan de andra är skrivna av en spökskrivare. Dessa böcker är aven pocket medan de andra är inbundna :)
 

Film: Pettson & Findus - Tomtemaskinen

 
Julen står för dörren och en dag hör katten Findus några barn som pratar om tomten... Findus har aldrig fått besök av tomten och störtar hem till Pettson för att få en förklaring. Pettson förklarar att tomten kanske kommer till julen. Och kanske kommer han inte, det kan man aldrig så noga veta. Det var inget bra svar tycker Findus så han försöker tvinga Pettson att lova att tomten ska komma ? annars tänker han minsann aldrig mer fira jul!

Hårt pressad lovar Pettson till sist att tomten ska komma. Findus blir jublande glad, men Pettson blir bekymrad. Som alla andra vuxna vet han ju att tomten inte finns på riktigt ? så hur ska han nu kunna uppfylla Findus önskan?

 

 
Jag älskar verkligen Pettson och Findus! Böckerna var stora favoriter hos mig och min bror när vi var små och de är verkligen sagolika! Nu tycker ni väl att jag är lite barnslig som tittat på barnfilmer, men jag älskar att titta på barnfilmer! (I alla fall vissa) Det är avkopplande, man behöver inte tänka särskillt mycket och de är väldigt söta. Därför tycker jag att även de förtjänar en recention! :)
 
Filmen handlar om Pettson som lovar Findus att tomten ska komma, ett löfte som han inte riktigt kan hålla. Därför bestämmer Pettson att han ska bygga en tomte för att inte göra Findus besviken och ledsen.
 
 
Jag har sett "Pettson och Findus - Katten och gubbens år" och "Pettson och Findus - Kattonauten" också. Jag tycker att de alla tre är riktigt bra barnfilmer! Som vi alla vet så har ofta Disney stereotypa karaktärer i sina filmer, försvarslösa flickor som räddas av modiga prinsar osv. (även om de kanske börjar gå ifrån det nu) Så därför uppskattar jag Pettson och Findus extra mycket som utspelar sig på landet mellan en gubbe och en katt!
 
Julstämningen i filmen är också på topp så därför är filmen perfekt att se kring julen. Dessutom tycker jag att mucklorna är så söta inslag! Jag gillar verkligen den här filmen och rekomenderar er starkt att se den! :)
 
 
Fakta
Titel: Pettson och Findus - Tomtemaskinen
Skådespelare: (Röster) Bla. Joachim Höppner, Tord Peterson och Lukas Larsson
Serie: Pettson och Findus
Genre: Familjefilm
 
Språk: Svenska
Orginaltitel: Pettson och Findus - Tomtemaskinen
Release: 2005
Land: Sverige, Danmark och Tyskland
Längd: 79 min
 
 
Jag ger den: 3/5

Film: Pledge This

 

Gamma Gammas är den hetaste tjejstudentföreningen i USA, och hetast av alla är den obestridda, vackra och stenrika ledaren Victoria English.

När tjejerna får chansen att plåtas i landets största livsstilsmagasin för män, är lyckan stor. Dock har Victoria planer på att själv dra fördel av kampanjen, vilket leder till regelvidrigt krig på skolan...

 

 
Nja.. Den här filmen föll mig inte i smaken. Okej med komedier som innehåller förnedrande av andra, men den här filmen inte alls särskillt rolig. Det var inte jätte elaka saker de utsattes för, men det var i alla fall inte roligt.
 
Många tycker dessutom väldigt illa om Paris Hilton. Helt ärligt så kan jag inte förstå varför. Har hon gjort något speciellt? Jag gillar henne inte, men jag tycker definitivt inte illa om henne. Hon är väl som vilken annan skådis och sångare som är okej. Så därför kan jag inte förstå hatet som är riktat mot henne. Hur kan man föresten hata någon man aldrig träffat? Dessutom gillar jag hennes parfymer! ;)
 
 
Hur som hellst, filmen handlar om ett gäng tjejer som inte kan bo kvar i sitt studenthus efter en liten "olycka" och börjar därför leta efter olika studentföreningar för att ha någonstans att bo. Det slutar med Gamma Gamma, och för att få bo där måste de uträtta det Victoria och de andra tjejerna vill.
 
Filmen har väl sina glimtar ibland, men med alltför långa mellanrum. Jag kom på mig själv med att sitta och kika runt på olika bloggar medan filmen spelades eftersom jag inte blev fängslad av den. Så tyvärr, det är nog ingen film jag rekomenderar.
 
 
Fakta
Titel: Pledge This!
Skådespelare: Bla. Paris Hilton, Simon Rex och Paula Garcés
Serie: -
Genre: Komedi
 
Språk: Engelska
Orginaltitel: Pledge This!
Release: 2006
Land: USA
Längd: 91 min

 

 
Jag ger den: 1/5

Några serier jag vill se :)

 
Tyvärr så vet inte jag alls hur jag hittar serier att titta på. Utan det är min sambo som tar emot en beställning av mig och fixar serier. Nu har till och med min bror och hans flickvän börjat komma med beställningar. ;)
 Jag är rätt kass på datorer och ja...
 
I alla fall kommer jag ge sambon en "beställning" på dessa serier som jag vill se, har någon av ersett dem? :)
 
 
 
 
 
 
 
Sen har han redan en hög med serier som jag vill ha, och givetvis ska jag se the Vampire Diaries när den börjar igen! :D

The Walking Dead säsong 3

GUD VAD JAG LÄNGTAR!!
 
 

Film: Chloe

 
De framgångsrika makarna Catherine och David har allt de kan önska sig. Men under ytan är deras förhållande på katastrofkurs och Catherine har en växande misstanke att David träffar någon annan. När hon av en slump träffar eskortflickan Chloe, bestämmer sig Catherine för att sätta David på prov.
 
 
Jag hade väldigt höga förväntningar på den här filmen eftersom den hade tre skådespelare med som jag verkligen gillar!  Men tyvärr så hade jag antagligen alldeles för höga förväntningar. Jag vet inte varför med filmen var inte alls som jag hade trott.
 
Egentligen är upplägget ganska bra. En fru som "anställer" en prostituerad för att ta reda på hur långt hennes man skulle vara beredd att gå med en ung, vacker tjej. Själv skulle jag aldrig göra något sådant, även om man kanske skulle vara lite sugen om man skulle misstänkte sin pojvän för det! :P
 
 

Jag antar att jag har lite svårt att se Amanda Seyfried i en roll som en psykiskt sjuk person. Med tankte på vilka roller hon spelat förut, bland annat i Letters to Juliette som jag tycker jätte mycket om. Jag tyckte även att det var roligt att Nina Dobrev (Elena i Vampire Diaries) hade en liten roll med i filmen! :)
 
Men trots att filmen inte levde upp till mina förväntningar så var den inte dålig på något vis. Jag hade bara trott att den skulle få en "femma" i betyg av mig, så därför blev jag besviken när den inte levde upp till det. Men hur som hellst så rekomenderar jag den till alla som gillar thrillers. Dessutom så får man ju se lite sex och naken scener och därför räknas filmen som en "Erotisk thriller", men jag vet inte om jag riktigt skulle kalla den för det.
 
 
Fakta
Titel: Chloe
Skådespelare: Bla. Julianne Moore, Amanda Seyfried och Liam Neeson
Serie: -
Genre: Erotisk Thriller
 
Språk: Engelska
Orginaltitel: Chloe
Release: 2009
Land: Usa, Kanada och Frankrike
Längd: 96 min
 
 
 
Jag ger den 2/5

Film: Resident Evil

 
The Umbrella Corporation är ett av världens största företag inom bioteknik och läkemedel. Men det är långt under jordens yta, i det topphemliga laboratoriet The Hive, som företaget utvecklar sin riktigt lönsamma del: genforskning och biologiska vapen. När ett experiment plötsligt går katastrofalt snett sprids ett smittosamt och dödligt virus ut i laboratoriet. För att förhindra viruset från att spridas vidare över hela jorden får en kommandostyrka uppdraget att gå in och isolera det. Men de har bara tre timmar på sig och upptäcker snart att viruset förvandlat alla som blev instängda i The Hive till levande döda. Plötsligt blir det inte bara en kamp mot klockan utan också mot blodtörstiga zombies och galna muterade dobermanhundar - som gör allt för att döda dem...
 
 
Jag hade faktiskt inte sett de två första Resident Evil filmerna innan jag såg trean och fyran. Så det var ju på tiden att jag såg den här! ;) Hur som hellst. Jag är ett stort fan av Zombier och föredrar dem framför Vampyrer (bortsett från Vampire Diaries och True Blood). Jag älskade trean när jag såg den och The Walking dead är en av mina favorit serier!
 
Milla är så duktig i rollen som Alice och jag tycks höra till en av de få som tycker att hon är riktigt vacker. De flesta jag pratar med tycker inte alls om hennes utseende. Säkert så har många fördommar om henne pga. hennes bakgrund som porrskådis. Men oavsett så gillar jag henne supermycket!
 
 
Dessutom gillar jag Michelle Rodriguez väldigt mycket! Så det var roligt att se henne i en film! :)
 
Filmen var i alla fall riktigt bra. Jag gillade tanken på att det utspelade sig under marken, eftersom jag skulle fått panik då ;) Jag rekomenderar verkligen er andra att se den! :)
 
Fakta
Titel: Resident Evil
Skådespelare: Bla. Milla Jovovich, Michelle Rodriguez och Colin Salmon
Serie: Resident Evil
Genre: Action
 
Språk: Engelska
Orginaltitel: Resident Evil
Release: 2002
Land: England, Tyskland, Frankrike och USA
Längd: 100 min
 
 
 
Jag ger den: 3/5

Ian x 2 
Tänkte ge er lite ögongodis en dag som denna. På två av mina absoluta favoritkillar. :D

En "liten" beställning :)

 
Sådärja, jag kunde minsann inte hålla mig. Slängde nyss iväg en beställning på dessa godingar till Discshop!
 The woman in black, Berättelsen om Secretariat, Alice i Underlandet, The girl next door och Mitt super ex är på Blu Ray, dom andra på DVD :)
 
 
 
 

Game of thrones

 
Jajemen, nu har jag gått och blivit kär i en ny serie. Tittar på säsong 2 just nu, lite svårt att hänga med i släktskap och sådant eftersom det är så invecklat, framförallt när jag inte har text och inte förstår precis allt. Men annars är det en superbra serie! :) Mina favoritkaraktärer är Arya Stark, Eddard Stark och  Daenerys Targaryen (Aka. Khadisiie). Ni som sett serien, vilka/vilken är er favorit karaktär? :)
 
 
 

Bio

 
I Onsdags var jag på bio med Nina och Elisa och vi såg på Disneys nya film Modig. Vi såg den i 3D och det var faktiskt första gången jag såg en 3D film. Filmen gick bara i 3D och jag förvätade mig att det skulle vara jobbigt eftersom jag bara hört negativa saker om 3D film. Men de jag gick med tyckte att det var roligare att se en tecknad film i 3D än en otecknad. Jag tyckte faktiskt att det var ganska kul att se den i 3D. Dock fick jag lite ont i huvudet och ögonen. Egentligen använder jag glasögon när jag tittar på tv och datorn (ända gångerna jag har det), men jag brukar inte behöva ha det på bio, men när vi såg på Modig önskade jag att jag hade haft dem då 3D effekten blev ganska suddig. Hursomhellst så var filmen bra och jag tycker att Disney börjar bli bättre på att göra filmer igen! :)
 
 

RSS 2.0